Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Podle datumu píšu pozdě, nicméně další rok to třeba někdo najde a pomůže mu to.

Taky jsem dlouho přemýšlel o refraktometru a nakonec ho koupil. Musel jsem však zavolat prodejci, protože jsem úplně nepochopil jak s tím měřit. Bylo mi vysvětleno, že refraktometr a jeho stupnice brix bude vždycky odlišná od cukroměru. Protože refraktometr funguje na lom světla a jelikož je tam ethanol, tak ukazuje jiné hodnoty.

Po asi půl hodinovém rozhovoru s prodejcem jsem dal na něj. Prostě používám přístroj tak, že co naměřím, zapíšu do kalendáře. Zajímá mě jen jediná věc a tou je klesající hodnota na stupnici. Dokud klesá, nechávám v bečce. Dokonce jsem řekl sousedovi, ať mi to přijde změřit cukroměrem. Změřil a říká, ať frčím do palírny, že cukr má 3. Jenže podle refraktometru to pořád pracovalo.

Opět volám prodejci. A ten mi radí, nejezdit nikam. Čekat, až se to zastaví. Dokud klesá, nechat být. I tak mi to nedalo a dvě bečky jsem odvezl na vypálení a dvě jsem nechal. Bylo to v té bečce další měsíc, než se to zastavilo. Pak jsem jel.

Byla to pálenka z jablek. Z prvních 100 litrů bylo 7,5 litru pálenky. Z těch dalších 100 litrů bylo 11 litrů pálenky.

Tak že tak.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika