Ano, pan Valenta by měl za tu svou knihu dostat Nobelovou cenu!
Nic lepšího pro začínající domácí výrobce napsáno nebylo. A pokud něco podobného v poslední době vyšlo, tak jen sprostě a bez udání zdroje od něj opsáno!!
Anebo jen komerce která nikomu nic celkem nedá...
Každý domácí výrobce nebo expedimentátor by ji měl znát nazpaměť než se do něčeho pustí. A to jak ovocný vinář nebo jako výrobce destilátů pravých či průtahových.
*
Nicméně vycházejí u nás knihy, překlady, hlavně z anglosaských oblastí, kde jsou schopni zkvasit a vypít skoro vše... Mrkev, okurky, apod...
A to je ten taky Rp z nich a jejích homedistillerů...
-rajčatový protlak, je to jen výživa pro kvasinky. Podobně jako ta hořká sůl
-takto vedený kvas musí vykvasit během 72h
-více se o tom můžete dočíst na homedistillerech. Hlavně amerických...
.
-masivní přídání kvasinek je u tohoto druhu vedení kvasů normální. Jen se nesypou sušené na hladinu, ale přidají se rozmnožené a rozmíchají se tam
-a při ideálních podmínkách vykvasí i daleko větší koncentrace cukru
Jenže vyrábějí to, nebo doporučují, takovou výrobu většinou jen jako cestu k získání lihu v použití v likérnictví. A ne jako finální výrobek.
Rafael