Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

fermentace u "cideru" probiha pri nizkych teplotach od 4 do 16. je to mu tak pro zachovani jemnejsi chuti. nevim jak dlouho to probiha ale pred koncem fermentace (stale tam musi byt nejaky cukr) se musi pretahnout (ne precedit) do novych nadob aby kal zustal v tech predchozich. muze se znovu pridat cukr ale pozor! pri druhem plneni se snazte aby v lahvich zustalo co nejmene vzduchu. naplnit az po okraj a uzavrit. pri teto fazi vzniknou bublinky oxidu a cider bude pak "bublinkovy". pokud cider zustava kalny precedit znovu. fermentace probiha tri mesice ale nekdy i 2-3roky. zalezi jak kvalitni ho chcete mit. pro vyrobu se daji pouzit i normalni jablka ale vetsinou se pouziva kombinace normalnich a cider jablek (jiz zmineno v predchozim prispevku). pouzitelne je i jakekoliv jine ovoce. osobne mam radeji hruskove cidery. sila cideru je zavisla na fermentaci avsak neni vubec neobvikle kdyz maji i kolem 8-9 procent. spravny cider trosku pripomina smes dzusu a sampanskeho. sladky az suchy taste zalezi na typu a zarucuji ze se po nem da radne opit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika