Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,

já experimentuji s pálením všeho možného šípků včetně.

Nechávám si pálit v pálenici. Na cca 20kg sušených šípků 60 litrů vody = 50l kvasu

Cukr se musí přidat nejlépe ten ovocný, po rozmočení přidám kvalitní kvasinky pro rmuty ztekující enzym a enzym k uvolnění aroma. Je to drahé ale při sběru šípků pochopíte :-) Kvasí to obtížne ale dobré kvasinky to zvládnou. Musíte mít také sud s kvasnou zátkou a včas poznat konec kvašení, jinak kvas hořkne od jadérek. Před destilácí musíte kvas zcedit od pevných částic vznikne (kalné) víno a to nechat vypálit v pálenici.

Ale pozor při varu to šíleně pění musíte pridat olej před destilácí.

No a pálenka má nádhernou temnou vůni jemně hořkou chuť.

Z šípků je to opravdu extrém ale i z rybízu je znamenitá.

hodně zdaru

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika