Troufám si říct že s pravděpodobností hraničící s jistotou tato "meruňkovice" nevznikla destilací ovocného kvasu! To je prostě proti přírodě. Dokonce i přídavek takovéhoto množství metylalkoholu do už hotové pálenky mi připadá velice nepravděpodobný. To postrádá smysl dolévat do už hotové pálenky vydestilované z ovocného kvasu další alkohol v takovémto množství a to i v případě že by tento byl považován za etylalkohol (tedy nejedovatý). Už si jenom představte jak by to technicky vypadalo. To by se nejdříve hotová pálenka naředila na výsledných dejme tomu 25% a následně se procenta přídavkem dalšího lihu zpátky zvedala na 50%?? Vždyť toho přidaného alkoholu by bylo tolik že by se jakákoliv vůně a chuť vzdálila od meruňovice natolik... ani si to nedovedu představit. To by snad ani nikdo jako meruňkovici nedokázal prodat, nedejbože vypít. Ne - v tomto případě muselo jednoznačně jít o "výrobu" smícháním denaturáku s trestí.
Při všem co o tom vím, po dlouholeté praxi, i kdybych si řekl že nějak z kvasu vypálím 25% metanolu... tak opravdu nevím jak bych to udělal. Věděl bych jak vyrobit metanol jinak - ale určitě ne destilací kvasu a to i toho teoreticky nejhorsího představitelného.