Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vlastnímu procesu destilace rozumím jen velmi zhruba a moderním rektifikačním kolonám vůbec. Přesto si logicky myslím, že destilát je tím méně aromatický, čím větším množstvím vody se naředí.
   Je asi rozdíl, jestli se pálí klasickou dvoukotlovou metodou s přepalováním lutru nebo jednokotlově s kolonou. Ve druhém případě skutečně lze skončit, když teče 40% a přitom výsledná výtěžnost je vyšší než u klasického způsobu přepalováním, kdy se končilo ještě o dost níže.  Popisuji to jenom emiricky, před 10 lety jsem změnil palírnu a tedy i způsob pálení, pan ing. Šlosar by to jistě popsal přesně. Přesto se nemohu zbavit dojmu,  že máme-li kvalitní kvas,  byl výsledkem klasického dvoukotlového pálení destilát sice v menším množství, ale nepatrně aromatičtější.  Dúkazy pro to ale nemám. Roli mohou hrát i jiné faktory, např. postupná výměna pravých švestek za sice tolerantní, ale méně voňavé pološvestky

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika