Nu, vzhledem k tomu, ž jsem před časem opustil přípravu kvasu z podrcených jablek a nahradil je pálením z čistého moštu, neumím si dobře představit, že bych pálil z výlisků - tedy z odpadu při přípravě svého moštového kvasu. Právě té hmoty jsem se chtěl zbavit, m.j. proto, že metanol údajně vzniká i fermentací pektinů.
Tím nechci říci, že by to nemohlo být dobré. Jednou dávno, v minulém režimu, kdy byla neúroda jablek a já potřeboval kořalku pro zednickou partu, jsem z výlisků (tehdy jsem se nebál přisladit) pálil. Pít se to dalo, zedníci ovšem nebyli žádní someliéři.
Jaké úžasné komponenty myslíte že obsahují výlisky? Mně destlát z moštu přijde lahodnější, ale propastný rozdíl oproti drcenému kvasu z dobrých jablek - třeba jaderniček - to zase není.