Jaký objem a v čem jste hruškovici odvětrával? Pokud to byl malý objem, řekněme 2 l v nádobě s velkým hrdlem, např. sklenice tzv. okurkáč, tak byla ztráta ethanolu vyšší, než-li únosná a destilát se logicky zakalil. Na druhou stranu je to také znak jakési kvality destilátu, v případě, že to tak opravdu je, by malý přídavek 80% -ního lihu, který si můžete zakoupit v drogerii, měl tento problém odstranit a destilát by se měl vyčeřit. Pokud je ovšem zakalenost destilátu způsobena přítomností dokapových komponent, není Vám pomoci. Tento problém umím vyřešit asi jen já, protože jsem autorem nové technologie výroby, resp.přepracování již stávajících destilátů. Princip spočívá v tom, že umím odstranit úkapové i dokapové složky ve vysokém výtěžku vzhledem k obsahu lihu v nevyhovujícím destilátu. Ovšem některé vady odstranit neumím. Např. připáleninu, saponáty či pachy z nevhodných těsnění. slosar-petr@seznam.cz