Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den Romane,

jsem ze sousedního Žďárska a rád bych od vás získal vaše zkušenosti. Letos, poprvé v životě, jsem naložil do průměrné až podprůměrné slivovice v půlce června ořechy s kořením a postupně po doslazení ochutnávám. Zpočátko to pálilo, nyní již ne, ale ta chuť nic mimořádného není. Vzhledem k tomu, že někteří macerují jen 14 dní, tak si nemyslím, že se to ještě bude zlepšovat. Proto předpokládám, že budu nucen nějak dochucovat (jak?), máme rádi spíš sladší likér. V receptech se nabízí mimo koření, třeba med, karamel, dá se koupit i ořechové aroma, ale vy píšete o rozinkách, výluhu z bobulek černého bezu, můžete to upřesnit? Rum by pomohl? Chytla mně i ta zmínka o falešném portském, to nám doma chutná, ale žádný domácí recept neznám. Děkuji za pomoc, můžete mně i napsat na email: "petrbroza" na "seznam.cz". Pokud se s tím nechcete psát, mohu vám zavolat.

Někde byla zmínka o odstranění tříslovin pomocí želatiny, nemáte s tím zkušenosti? Nemyslím si, že chceme něco výrazného pomocí jiného koření, spíš dobré babské pití typu ořech/rozinky/med/karamel/rum, lépe to neumím popsat. 

Děkuji, Petr

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika