Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Kdoule umyji, rozčtvrtím a vykrájím jaderníky. Dužinu pak nakrájím na malé kousky, ty dám do vědra a vrtulkou na tyčce, upnutou do vrtačky rozšvihám na malé kousky. Přendám do škopku. Zaliji asi tak 1/2 objemu drti horkou vodou-blanšíruji. Po vychladnutí přidám tak asi 10% váhy cukru z váhy drti, asi 0.5% váhy kyseliny askorbové a rozkvašené droždí. Začne to kvasit a já to nechám přikryté kvasit (fermentovat) asi tak 3 dny. Potom přidám ještě vodu tak 1/3 objemu původní drti. Promíchám, dám do plátěného pytlíku a vyždímám šťávu. Výlisky znovu rozředím - properu ve stejném množství vody jako bylo původní a znovu v pytlíku vymačkám. Vešketý takto získaný mošt dám do kvasné nádoby, přidám tak 0,1 kg cukru/ 1l moštu, pokud nekvasí, znovu rozkvasím droždím, dám kvasnou zátku a po nějakých 14 dnech při teplotě 20 stupňů je prokvašeno. Pak destiluji. Podotýkám, že dělám jen pro sebe z takových 15-20 litrů moštu. Je nutno zejména hlídat dokap, protože obsahuje hrozně pálivé složky.