Takže zkoušet vyrobit samotný kvas z medu není nejjednoduší a jak známý říkal už by to nedělal
Je pravda, že med v sobě obsahuje látky chránící jej před mikrobním rozkladem, takže jeho rozkvašení je trochu obtížnější. Podobně jako rozkvašení aronie, brusinek, jeřabin, borůvek. Připravovat samotný kvas z medu by byl drahý špás. Medovinu jsem ale vyráběl několikrát a rozkvasit ji nebyl velký problém. Zejména po tepelné úpravě a s kvasinkami z Dolu. Pálenku z medu jsem ochutnal kdysi dávno - spíš omylem. Jeden starý soused, známý svým destilátem nevalné kvality mi jednou nalil pálenku překvapivě lahodnou. Až po chvíli přiznal, že v kvasu utopil velké množství rozpuštěného ztvrdlého medu. Přesné množství si nepamatoval, ale bylo několikanásobně vyšší než obsah glycidů v ovoci.