Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Takže zkoušet vyrobit samotný kvas z medu není nejjednoduší a jak známý říkal už by to nedělal

  Je pravda, že med v sobě obsahuje látky chránící jej před mikrobním rozkladem, takže jeho rozkvašení je trochu obtížnější. Podobně jako rozkvašení aronie, brusinek, jeřabin, borůvek. Připravovat samotný kvas z medu by byl drahý špás. Medovinu jsem ale vyráběl několikrát a rozkvasit ji nebyl velký problém. Zejména po tepelné úpravě a s kvasinkami z Dolu.  Pálenku z medu jsem ochutnal kdysi dávno - spíš omylem. Jeden starý soused, známý svým destilátem nevalné kvality mi jednou nalil pálenku překvapivě lahodnou. Až po chvíli přiznal, že v kvasu utopil velké množství rozpuštěného ztvrdlého medu. Přesné množství si nepamatoval, ale bylo několikanásobně vyšší než obsah glycidů v ovoci.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika