Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Co člověk, to názor. Já bych s pálením už příliš neotálel. Pokud jste do kvasu nepřidával cukr (za což Vám tleskám), může být kvas trochu hustší. Z cukru vzniká alkohol a ten je, jak známo tekutý. Myslím, že ani očima, ani vařečkou nepoznáte, zda je kvas úplně a správně vykvašený. Jestliže kvas nejeví známky kvašení a není na chuť sladký, je, dle mého, na pálení vhodná doba.  Mohu se mýlit, ale osobně nevěřím, že hotový kvas po delším ležení poskytne lepší pálenku. Akorát může přijít o část alkoholu (odpařením, esterifikací) či aromatu (vyvětráním). Četl jsem, že výrobci špičkových pálenek nechávají destilát i desítky let zrát, ale nemám zprávy, že by nechávali déle ležet kvas před vypálením.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika