Ja by som sa tohto pokusu rad zastal. Ved predsa existuje mnozstvo odrod tekvic, dýn. Urcite existuju sladke a aromaticke. moj dedko si pestoval takzvanu medovu tekvicu. mala gulata, nadherne vonala i chutila. v portugalsku maju tiez daku tekvicu figovolistu, ktora sa pouziva na vyrobu vynikajucej marmelady.
vodny melon, vie byt tiez fajn sladky a ma svoju typicku aromu.
opis dakeho spanielskeho:
Melónová sezóna, Piel De Sapo – španielsky zázrak
A taketo plody maju aj svoje vyhody. je to jednorocna rastlina, takze netreba cakat par rokov, kym zacne rodit strom, mozno aj spracovanie plodov by vedelo byt rychle a pri spravnom zahradkarceni aj vypestovanie by nemalo byt velmi pracne.
Urcite maju maly pomer kyselin, ale ved to vieme vyriesit. tak preco to nevyskusat? preco si z nich nevyrobit extrakt?
v tomto forume nam predsa ide o konstruktivnu diskusiu, ci?
a co sa tyka toho pouzita sacharazy povarenej v kyslom prostredi. hmm, mozno to ma zmysel trebars pri vyrobe napr. sipkoveho vina, ci destilatu z nich a ktovie kde este.