... že samotné vypálení kvasu už je technicky rutinní záležitost, ale po mé vlastní zkušenosti se začínám bát, jestli jsem se s nákupem vlastní palírny neunáhlil :-)
Vážený pane, nechci se vás dotknout, ale proč si myslíte, že zakoupením "palírny" se z vás hned stane mistr světa v pálení?! Je to jen "přístroj", má jisté vlastnosti (a tedy i své vrtochy), na které musíte sám přijít. Ale to nezjistíte po jednom nebo dvěma pálení!! Chce to čas, trpělivost, příliš nespěchat a hlavně si zapisovat, jak se kdy "přístroj" chová. Kdo spěchá, většinou si "nabije". Není to o tom, hr na to, ať to mám z krku (to si můžou dovolit "ofi" pálenice, doma to chce přidat trochu té "lásky a péče").
Jsou jisté zásady jak pálit, když je dodržíte, určitě se vám dílo podaří.
Přeji vám trpělivost, a trochu i té pokory... Pat & Mat do této disciplíny určitě nepatří.