Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Souhlas s panem Vyslouzilem. Kostky sou naspodu, tak z 90 % ano. Pokud je to nemichany kvas a kolac je tam od zacatku kvaseni nehnuty, tak se nic nestane, kdyz tak 5 cm horni vrstvy nasmerujete pred nalozenim sudu rovnou do popelnice. Z toho vrchu stejne nic nenapalite a odstranite zvetralou horni vrstvu, ktera ma uplne jinou chut jak spodek bez pristupu vzduchu.

Jinak jak pise kolega, refraktometr napovi vice. Ale pokud jste to mel pri teplote 14-16 °C po celou dobu kvaseni a nemel otevreny sud, tak namerite refraktometrem cukernatost tak kolem 10 brix v kvasu a i tak napalite ze stovky becky klidne 15 litru cca 50 % alk. Trnky sklizene v dobe nejvyssi zralosti - kdy uz padaji (chlopou) na zem i BEZ PRIDANI GRAMU cukru nikdy pri kvalitnim kvaseni nedokvasi na 0 brix. Vzdy skonci nekde kolem 8-10 a konec. Letos jak trnky, tak durancie bez jedine lzice cukru pri zacatku sypani sudu prumerne az 26 brix a dokvasily max na 9-10 i po redeni asi 15 litru vody na 100 l kvasu a to v kombinaci s kvasinkama BS10 + zivna sul.

Tohle by si melo uvedomit obrovske mnozstvi "cukraru", taky jsem si driv myslel, ze cukr tam patri byt treba kilo, ale prdlajs... clovek si to uvedomi, az dostane do ruky neco jako refraktometr a zjisti, ze v kvasu mu po dokvaseni lezi jeste "8-10 kg" prirodniho cukru...

Pokud jste mel sundane viko a prehozeny sud hadrem, tak muze byt cukr klidne blizky nule a pak je vyteznost otazkou vice faktoru - hlavne odpar alkoholu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika