Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

 bóže můj, ještě chvilku a najde se někdo, kdo napíše, že kompost listí z ořešáku má negativní vibrace a způsobuje rakovinu

1. alaloidy z ořešáku jsou samozřejmě nestabilní ( jako všechny alkaloidy) . Existují vynikající kuchařské recepty na přípravu mladých ořechů včetně oplodí ,kde je těch alkaloidů určitě stejně  jako v listech.  O pojídání jader  nezralých ořechů ani nemluvím.  

2. Pro kompostování ořešákového listí napadeného nějakou chorobou platí úplně stejné zásady jako pro kompostování jakéhokoli jiného rostlinného substrátu napadeného onemocněním. V lajdácky založeném kompostu  kde není poměr C: N   1:10. ale mnohdy 1:50 nečekejte nějakou likvidaci půvdců chorob  během termické fáze . Tazateli doporučuji , ať nedá na nesmyslné pověry , ale v knihovně si půjčí jakoukoli knížku o zahrádkářském kompostování ( naposledy vyšlo v nakladatelství Grada), a ať s kompostem udělá zkušební  test  růstových schopností.

3. Samozřejmě existují onemocnění rostlin, která běžně nelze likvidovat kompostovním, ale z těch už jsou dávno  rozšířené nákazy ( šárka..) rozšířené lidskou blbostí a neznalostí. Kompost  za to skutečně nemůže..

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika