Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Víte, já si z mnou hodnocených stromů nevybíral podle velikosti ořechů, ale podle úrodnosti a výtěžnosti jádra. Úrodnost jesm mimo jiné hodnotil podle průměrného počtu plodů na dlouletém letorostu a výtěžnosti jádra. Jestliže máte na keždém dvouletém letorostu alespoň jeden samičí květ (nejlépe však dva) a ten je občas dvojitý, pak máte šanci, že průměrný počet plodů na jeden letorost bude až 3 (Mars má cca 0,8 - 1,8 podle polohy a klonu, Mělnický křapáč 1,1, novoměstský Baron jen 0,3, atd.). Luštitelnost je vlastnost, jestli ze skořápky dostanete celý "mozek", dva motýlky, 4 čtvrtky a nebo jen drťky. Výtěžnost jádra je poměr mezi konzumovatelným jádrem a odpadem (skořápkou, přepážkami, nevytříditelnou drtí z jádra). Nechal jsem si roubovat takový, co má vysoký výnos jádra (polopapírák Mars 45%, mnou vybraný 60-70%, Baron 30%, Mělnický křapáč 20%). Tedy v souhrnu vlastností je to pak velikost koruny v m3 × počet letorostů na m3 × počet plodů na letorost × výtěžnost jádra = konzumní množství jádra na strom. To může být od 1,5 kg (Baron) až po 40 kg (Mars, Jupiter, Zezulkův lahodný).

Přeji Vám, aby jste dostal semenáč co nejlepší kvality, ale já jsem po předchozích neúspěších se semenáči šel jinou cestou = našel si vhodný zdroj roubů a ty si poslal k Vaňkovi. Nyní mám ve školce po úvodních ztrátách necelou dvacítku špičáků, na které jsem před odesláním roubů k Vańkovi sehnal už zájemce a letos, po tříleté snaze budu vykrývat "čtyřleté požadavky". Jsem rád, za ty nadšence, co jsou schopni si objednat stromek už před jeho "výrobou". a nekupovat instantní "co prodejce má". Ano, prodávají se u nás i smenáče, protože ne všechny země v EU jsou tak na špičce v štěpování jako u nás v ČR. Semenáče jsou vždy z dovozu.

SfK

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika