Mini Phalaenopsis

host - 63.6 (?)
3.7.2011 13:33
Dobré jsou také pevné průhledné kalíšky od jogurtů nebo tvarohových dezertů, nebo sýrů. Do dna nadělat dírky, já dělám do stěn svislí zářezy (vyříznu uzoučký pruh) Obal keramický v hobáčích, na dno stačí dát keramzit nebo kamínky, aby nestál květináč na dně. Nahradí se tak speciální orchideák
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
tereza.f - (6) - 92.62 (?), 5.4.2011 8:38, zobrazeno: 20545x

Dobrý den,

dostala jsem mini orchidejku, je v malinkatém květináči v mechovém substrátu (přijde mi tam jen mech), tak se chci zeptat, zda ji mám radši přesadit, mech mi přijde příliš savý, tak se bojím, aby mi nezplesnivěla.

A ještě se chci zeptat, zda ji mohu dát do většího květináčku, ten původní mi přijde moc malinký a kořeny jsou tam příliš stísněné... Nemá se rostlinka před přesazením aklimatizovat delší dobu v novém prostředí? Nevadí při přesazování, že právě kvete? Četla jsem, že by se měla spíš přesazovat po odkvětu...

Dostala jsem jí ještě v gelových kuličkách, ale z toho jsem ji radši vyndala...

Předem mohokrát děkuji za rady. Tereza

host - 63.6 (?), 5.4.2011 12:39
Orchidee pěstuji už dlouho. Protože mám Phalů spoustu, zkusila jsem také pěstování v gelových kuličkách. Phal ztratil kořeny, takže to pro něj není vhodný materiál. Chybí vzduch a osychání, kořeny uhnívají. Mech není špatný materiál pro miniphaly, v mechu běžně zakořeňuji i ostatní druhy orchideí. Pokud je mech už moc natěsno, trošku ho můžeš odstranit, ale nepřesazovala bych. Phaly mají rády těsný květináč. S mechem zaléváš(já máčím) méně často, prakticky až po úplném proschnutí.

host - 32.197 (?), 30.6.2011 12:21

Dobrý den, prosím Vás kde seženu pro mini orchidejku maličký průhledný květináček a obal na ni. Nemůžu sehnat. Poraďte... Děkuji

host - 218.48 (?), 3.7.2011 10:40

Já jsem měla ten samý problém, tak jsem ho provizorně vyřešila tak, že jsem od pullitrové petky uřízla dno asi 8-10 cm vysoko, horkým hřebíkem jsem udelala otvory a přesadila jsem ji do kokosových vláken a pak celé jsem vložila do ozdobné skleničky. Ani ta petka není vidět.

host - 63.6 (?), 3.7.2011 13:33
Dobré jsou také pevné průhledné kalíšky od jogurtů nebo tvarohových dezertů, nebo sýrů. Do dna nadělat dírky, já dělám do stěn svislí zářezy (vyříznu uzoučký pruh) Obal keramický v hobáčích, na dno stačí dát keramzit nebo kamínky, aby nestál květináč na dně. Nahradí se tak speciální orchideák
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz