Mini Phalaenopsis

host - 218.48 (?)
3.7.2011 10:40

Já jsem měla ten samý problém, tak jsem ho provizorně vyřešila tak, že jsem od pullitrové petky uřízla dno asi 8-10 cm vysoko, horkým hřebíkem jsem udelala otvory a přesadila jsem ji do kokosových vláken a pak celé jsem vložila do ozdobné skleničky. Ani ta petka není vidět.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
tereza.f - (6) - 92.62 (?), 5.4.2011 8:38, zobrazeno: 20557x

Dobrý den,

dostala jsem mini orchidejku, je v malinkatém květináči v mechovém substrátu (přijde mi tam jen mech), tak se chci zeptat, zda ji mám radši přesadit, mech mi přijde příliš savý, tak se bojím, aby mi nezplesnivěla.

A ještě se chci zeptat, zda ji mohu dát do většího květináčku, ten původní mi přijde moc malinký a kořeny jsou tam příliš stísněné... Nemá se rostlinka před přesazením aklimatizovat delší dobu v novém prostředí? Nevadí při přesazování, že právě kvete? Četla jsem, že by se měla spíš přesazovat po odkvětu...

Dostala jsem jí ještě v gelových kuličkách, ale z toho jsem ji radši vyndala...

Předem mohokrát děkuji za rady. Tereza

host - 63.6 (?), 5.4.2011 12:39
Orchidee pěstuji už dlouho. Protože mám Phalů spoustu, zkusila jsem také pěstování v gelových kuličkách. Phal ztratil kořeny, takže to pro něj není vhodný materiál. Chybí vzduch a osychání, kořeny uhnívají. Mech není špatný materiál pro miniphaly, v mechu běžně zakořeňuji i ostatní druhy orchideí. Pokud je mech už moc natěsno, trošku ho můžeš odstranit, ale nepřesazovala bych. Phaly mají rády těsný květináč. S mechem zaléváš(já máčím) méně často, prakticky až po úplném proschnutí.

host - 32.197 (?), 30.6.2011 12:21

Dobrý den, prosím Vás kde seženu pro mini orchidejku maličký průhledný květináček a obal na ni. Nemůžu sehnat. Poraďte... Děkuji

host - 218.48 (?), 3.7.2011 10:40

Já jsem měla ten samý problém, tak jsem ho provizorně vyřešila tak, že jsem od pullitrové petky uřízla dno asi 8-10 cm vysoko, horkým hřebíkem jsem udelala otvory a přesadila jsem ji do kokosových vláken a pak celé jsem vložila do ozdobné skleničky. Ani ta petka není vidět.

host - 63.6 (?), 3.7.2011 13:33
Dobré jsou také pevné průhledné kalíšky od jogurtů nebo tvarohových dezertů, nebo sýrů. Do dna nadělat dírky, já dělám do stěn svislí zářezy (vyříznu uzoučký pruh) Obal keramický v hobáčích, na dno stačí dát keramzit nebo kamínky, aby nestál květináč na dně. Nahradí se tak speciální orchideák
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz