Pákové nůžky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 72.183 (?), 25.7.2007 14:20, zobrazeno: 10340x
Dobrý den,
rozhoduji se ke koupi pákových nůžek na ovocné stromy. Procházela jsem zatím nabídku trhu a je pár firem, co nabízejí různé nůžky v různých cenách.
Pokud někdo máte dobrou zkušenost s nějakou značkou případně typem těchto nůžek, napište.
Děkuji za odpověď, Iva.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 72.183 (?), 26.7.2007 9:34
Ještě malý detail.
Myslela jsem velké dvojruční pákovky na silnější větve. Klasické nůžky jsem už vyzkoušela několikery, teď mám Felca a nedám na ně dopustit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 77.135 (?), 24.8.2007 19:28
To je podle toho,na co je budete potřebovat.Mám pákovek několik.Ty z OBI bez převodu,delší,s úzkou přítlačnou čelistí do oblouku,používám na střihání cca do 2cm větviček na stromě.Fiskarsky s převodem ozubeným a mnohem více prohnutou přítlačnou čelistí na větve na stromě do 5 cm.A potom mám jedny s převodem -čelisti,rukojeti a vzpěrka tvoří čtyřúhelník.U nich je vysouvací rukojeť na dvojnásobnou délku.Ty jsem upravil,protože se ohýbaly a spojovací šrouby praskaly-rukojeti jsem spolu svařil v nejdelší pozici a na spodní trubku navařil plechovou výstuhu.Šrouby,Číňani je dělají z bílé čokolády,jsem nahradil pevnostníma a nyní jsou ideální pro střihání větví do 6 cm,které leží na zemi ,po zkáceném a pilou naporcovaném stromu.Jsou těžší ale s Fiskarskama bych se hrbil. Vlastimil Kornas
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 33.69 (?), 21.3.2012 23:04
Rozhodně neberte ty jednočepelové, ale s hákovou hlavou.
Josef.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|