Rovněž preferuji přírodní materiály - kameninu. Nicméně shoduji se i s názorem, že (Standa_HK) "plastové obaly odebrané z výroben lahůdek." nebo od jiných potravin jsou dobrou volbou (zánovní, na kratší dobu a jen pro jeden účel při stabilní nižší teplotě).
Ostatně, nepletu-li se, bylo i dříve vidět kvasit a prodávat zelí v igelitových pytlích, vložených do nejakého pevného obalu.
S názorem, že v pórech něco zůstává bych polemizoval. U nových potravinářských obalů to asi nehrozí. Ale veškeré plastové, i ty nejtrvanlivější plasty časem uvolňují látky (má vliv kolísání vyšších teplot, agresivnost obsahu apod.), takže po čase mikropóry vzniknou a poznáme to tak, že se i "věčný" plast neodstranitelně špiní a křehne. (překvapilo mne, kolik látek se z plastů nepozorovatelně uvolňuje - namátkou jsem nalezl na googlem na téma "rozklad plasových barelů uvolnují se ftaláty") bakalářskou práci na toto téma na muni.cz. Koneckonců, kdo si před léty koupil teflonovou pánev, stačí když se na ní dnes dobře podívá.