Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Cibuli sekáme nadrobno, aby byla rovnoměrněji rozložená v obsahu zelí. Pokud přidáváme jablko tak ho podle velikosti rozkrájíme na půlky a nebo čtvrtky. Kmín přidáváme celý. Vykvasit se dá i kořenová zelenina, ale počítejte s tím, že to ovlivní chuť. Jednou jsme dělali takovou zelnoucibulovou čalamádu s přídavkem mrkve a petržele. Musím říct, že výsledek nebyl podle mých představ, ne že by se to nedalo jíst, ale těch chutí už tam bylo mnoho... Ale to záleží na chuti každého z nás a na místních zvyklostech krájení a strouhání. Já osobně mám na kvašení raději jarní a letní odrůdy zelí s pevnější hlávkou než pozdní. To je sice na uskladnění trvanlivější, ale zdaleka ne tak lahodné a křehké. V sedmičkách ukvasí také, ale ze zkušenosti vím, že jakékoliv kvašení je lepší provádět ve větším obsahu pohromadě a vykvašené pak rozdělit do menších sklenic. Kvas v sedmičkách rozjíždí někteří lidé u radiátoru ústředního topení a až pak přenesou do chladna. V malém množství a na chladném místě může proces nastartovat pozdě a pak dochází k zahnívání.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika