pH
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 137.8 (?), 7.5.2008 13:55, zobrazeno: 10424x
Vážení dotazuji se: Slyšela jsem, že kůra je lehce zásaditá a tudíž vylepšuje kyselou půdů, tedy odkyseluje (narozdíl např. od jehličí). Je to pravda? Jestli ano, do jaké míry se tak děje?
ď. F.T.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Josef Svojanovský - Bronzový Zahrádkář (80) - 255.238 (?), 7.5.2008 23:10
Pokud se týká mých zkušeností s kůrou, tak jak říká p.Vyskočil, tak ochuzuje půdu o dusík a je proto nutné zpočátku dodávat ke keřům či rostlinám hnojivo bohaté na dusík.To je také jeden z důvodu, proč dochází někdy až k úhynu rostliny kolem které je kůra.Samozřejmě, že pokud tam mám rostliny, které spíše si v kyselé půdě libují, tak není nutno tak markantně zpočátku hnojit.Hnojení by mělo být po třech týdnech po dobu tří měsíců.Kůra spíše kyselost půdy zvyšuje, což se projevuje tím, že ve styku s trávníkem začne po čase do trávníku prorůstat mech.Opětovně stačí víc pohnojit trávník a mech se ztratí.Taky se tam víc daří sedmikráskám a ty se pak pomalu rozrůstají do trávy a vytváří bohatá kola.Za poslední rok co používám štěpkovač, tak se snažím nahrazovat kůru štěpky a situace se zdá lepší.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 103.251 (?), 13.5.2008 9:16
Jsem laik. Domnival jsem se ze kdyz kolem stromů nasypu kůru tak jim pomůžu. Z predchozich reakci spise vyplyva ze jsem udelal chybu.
Mám mladé ovocné stromky s obsypem cca 20 cm vysokým a cca 1m průměr (tresen, merunka, švestka), okrasné stromky a keře (javor, bříza, tis, apod.)
Mám kůru odstranit, nebo ponechat?
Popř. čím mám přihnojit?
Děkuji
Lubomír Vogl
|
|
 |
|
 |
|
|
 |