Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ten článek negující vlasntosti fólií je bohužel napsaný tak tendenčně a zavádějícím způsobem, že pro něj nemám ani špetku respektu. V textu se pořád dokola míchají vlastnosti fólie x textilie. Je tam řečeno, že "ani textilie nejsou OK, protože jsou z plastu, a látky z nich se uvolňují vlivem slunce, vody etc. a unikají do vody a rostlin" - to jako že v jahodách pěstovaných na textilii je polypropylen, polyethylen? Zřejmě to bylo myšleno na ftaláty ve fóliích, ale napsáno je to tak, že to zní jako argument proti textiliím.

Takže vážně to budu brát, až někdo napíše seriózní článek, nikoliv že splácá dohromady všechny informace, které někde vygooglil na internetu.

Odpůrci třeba bílé netkané textilie zřejmě nikdy neměli tu čest s vrtalkou pórovou nebo molicí vlaštovičníkovou na všem brukvovitém (zelí, květák, kapusta, kedluben). Bez zakrytí bílou netkanou text. nelze tyto plodiny u mě doma vypěstovat. A věřím že i kdyby se nějaké stopy z fólie uvolnily do plodin, je to pořád míň, než několik vln postřiků insekticidy, které by jinak bylo potřeba použít.

Mulčovat jahody slámou zřejmě jde, pokud máte na záhonku 15 rostlin. Pokud jich máte 150 pro velkou rodinu jako já,  a k tomu chodíte do práce a máte na jaře co dělat, abyste stihli všechnu práci včas, tak byste se do slámy (lákadla pro myši) asi taky nehnali. Spousta práce a nákladů s něčím, co víc jak jednu sezonu nevydrží. Bohužel.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika