Stihl MS 251 made in China?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 84.190 (?) 
25.9.2017 19:34

Jojo, špatně čteme i když, tady jsem tomu rozuměl.Ten co ji koupil na netu, se nedá přehlédnout a ani přesvědčit.Na všech stránkách Stihl se o tom píše, že mu to musí prodat osobně.Taky mě zajímaly ty potažené zuby tvrdokovem Duro?.co vydrží řezat 4x déle.Všechno tam mají i s videem.Nevím proč si to hlavní tazatel nepřečte a žádá tady vysvětlení.No, zase kdyby se 2x neptal.tak bych si to nenašel ani já.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 212.111 (?), 26.9.2017 9:22

Video jsem viděl a text jsem četl. Prodavač mi dokonce tvrdil že vydrží ostrý až 12x o čemž pochybuju. Zajímalo mně jestli nemá někdo praktickou zkušenost. Zatím jsem neměl možnost praktického vyzkoušení (až na ty 4 javory jak jsem psal ale to by řezal stejně i nový klasický řetěz). Až seženu klaďák tak napíšu-pokud by to zvládl jeden byla by to paráda.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 73.246 (?), 25.9.2017 19:35
Podle tvyho se neda koupit stilka na netu plasis zarukou a distribuci a kecas a kecas
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 251.121 (?), 25.9.2017 22:46

jednou jsem videl eshop puvodem ze slovenska kde slo opravdu koupit snad veskeré prislusenstvi od stihlu vcetne pil a jinych vyrobku objednával jsem tam nejaké retezy byla za dobrou cenu a po sleze obchod nefungoval...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 251.121 (?), 25.9.2017 22:49

tak slo o euro-shopy dnes zadné veci od stihlu vubec nenabizi

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 212.111 (?), 26.9.2017 13:27

Takže jak někteří radili napsal jsem přímo na zastoupení a tady je vyjádření:

Dotaz

Dobrý den,
koupil jsem si výše uvedenou pilu u autorizovaného prodejce Chlebiš v Hlučíně během předváděcí akce a při dopravě domů jsem si našel nálepku s tímto nápisem. Protože mně to docela zarazilo napsal jsem příspěvek na fórum zahrada.cz (https://www.zahrada.cz/forum/motorove-pily/stihl-ms-251-made-in-china-402741/?stranka_oblast=) kde se docela rozjela dizkuse kde mi nějaký Slovák odepsal že na svých pilách MS 231 a 251 má napsáno Made in Germany.
Tak bych rád věděl z oficiálního zdroje jak se věc má - zda je má pila určená pro náš trh a zda se tedy skutečně vyrábějí a zde prodávají německé a originální čínské (a já jen mám tu smůlu že mám made in CHINA).

Děkuji za vysvětlení (jinak s pilou zatím spokojenost ale vyzkoušená jen krátce - necelá nádrž).

Odpověď

Výroba základních typů motorových pil MS 231 a 251 byla v letních měsících 2017 započata na nové výrobní lince v našem čtvrtém výrobním závodě v čínském Quindagu. V mateřském závodě v německém Waiblingenu – Neustadtu tak byla uvolněna linka pro výrobu nové profesionální pily. Čínský závod je majetkem firmy STIHL, byl vybudován asi před 15-ti lety a od té doby je stále rozšiřován. Vyrábí jak omezený sortiment různých strojů pro Čínu a okolní země, tak běžně známé stroje pro zbytek světa (MS, MSE, FS, RE…). V drtivé většině se jedná o stroje tzv. hobby třídy. Důvod vybudování obrovského výrobního komplexu v Quindagu je prostý -  v Německu ani v USA (Virginie) již nebylo možné rozšířit výrobní kapacity a brazilský výrobní závod (Sao Paulo) je příliš daleko…

Takže závěrem snad volně z Armagedonu (film)  jak tankují palivo na té ruské stanici - Amerika nebo Rusko všechno Čína - holt je asi taková doba že tam přesouvají výrobu všichni. Tím z mé strany končím, napíšu až vyzkouším pořádně řetěz.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 73.246 (?), 26.9.2017 14:49
A prej bez zaruky a prej distribuce chlape kecas mam zaruku mam doklad a mam stihl s napisem china a co ma bejt maj svuj vyrobek jinde vyrobenej nejsou kopirovaci
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 186.2 (?), 26.9.2017 15:26

Dekujeme za sdileni odpovedi, ktera urcite i Vas uklidnila :). Vse je tedy v poradku a muzeme jen doufat, ze kvalita pil nepoklesne. Ale nevidim duvod, proc by zeme, ktera zvladne vyrobit jadernou bombu, ponorku ci vesmirnou lod, nedokazala vyprodukovat i kvalitni pily :).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 26.9.2017 18:25

Tím z mé strany končím, To je dobře. napíšu až vyzkouším pořádně řetěz. Prosím ne, potěšte se sám, tady by to zase vyvolalo flame.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 36.152 (?), 26.9.2017 20:26
Kupovat na netu bylo pohodlné a IN.Koupil jsem svoji první stihlku 230-ku na netu "zelenázahrada",přestala mě stačit, tak jsem ji prodal a koupil v kamenném obchodě který se specializoval na obráběcí nástroje větší stihlku 361-ku.Nápis stihl měli na fasádě poměrně velký spolu s dalšíma značkama z obrábění.Až když jsem tam kupoval křoviňák, tak si posteskli, že nemají získáno zastoupení zn.stihl a bohužel jsem to poznal na servisním úkonu na křoviňáku v záruce-nosná trubka byla pootočena a stahovací hliníková objímka držící motor byla přetažena, až praskla a to dvakrát.Tak jsem odlitek koupil za vlastní peníze, křoviňák jsem prodal a koupil ho ve skutečném autorizovaném servisu stihl, kde mimo vikingu a fiskarsu nic jiného nevedli, tam jsem s ním žádné problémy neměl a ikdyž to mám 3xdál, tak se mi to stále vyplácí, ikdyž skončila záruka 2r.,tak mi běží 5-tiletá na zapalování, což by jsem u těch překupníků určitě neměl, když pominu nekvalitní sestavení.Takže nestačí kamenná prodejna s nápisem Stihl 😩.I v autorizované prodejně, ikdyž se drží daných cen, lze dostat mimo kvalitního zázemí "něco navíc"-k pile jsem dostal řetěz, ke křoviňáku vyžínací hlavu, k plotostřihu značkovou kšiltovku.Doporučuji se držet akčních slev pro dané období a se slevou z DMC okolo 10% lze poté počítat.Co se týká značek vyrábějících na různých kontinentech (nebudeme se vázat na jednotlivé státy)tak někdy ty strategie jsou opravdu odlišné-před lety jsem četl větu ve stylu :auto v Americe je bez klimy, automatu a obsahu pod 2.5 neprodejné.Vše vychází z požadavku spotřebitele a výrobce co nejvíc vydělat.Kdysi tu byl odkaz na výrobní závod stihl v Číně, ale dosud platilo, že to vyrábí jen pro tamní a okolní trh, holt vývoj jde dál.Škoda se taky dušovala, že auta vyráběná na východě nebudou určena pro Evropu, ale kdo ví, jednou... Problém v tom nevidím, lepší než sedět v autě za volantem vpravo.Stihl stejně jako Honda jdou sice koupit po netu, ale s vyzvednutím v kamenné prodejně, osobní předání je podmínkou u autorizovaných prodejců.A pokud chci mít zajištěn záruční i pozáruční servis, tak na základě zkušeností to mohu jen doporučit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika