Spoľahlivá farmárka



Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 42.21 (?)
1.12.2013 16:33

Urobil som mto iste s vedomim, ze kaslem mna ich zaruky a servis. Nie som mochotny platit za ich rocne prehliadky po skusenosti s prvym pouzitim pily prave vcera (vo vlakne Solo 651C) a po skusenostiach s reklamaciami a servisom Mountfieldu dalsich "spokojnych " zakaznikov. Vid vlakna na tomto serveri.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 42.21 (?), 1.12.2013 21:00

Dnes su uz vdaka zralokom z Wall Street v .... :-(  Ked si vezmete, ze najvykonnejsia pila na (v podstate) svetovom trhu je Stihl MS 880 oproti "klasickym" USA pilam z doby 60tych rokov ktore boli aj 3x vykonnejsie s takmer rovnakou vahou a s aj 5x vyssim tocivym momentom (neberiem do uvahy emisie a podobne srackove zalezitosti - niekolkotisicok pil v lese oproti milionom aut na cestach a elektrarnam atd atd...)  Tak aj vam musi byt jasne o co viac menej ide. :-(Vsetky znacky a nielen v motorovych pilach, ktore kedysi nieco naozaj znamenali zozrali a znicili spekulanti, to je pre mna osobne najvacsi zlocin na ludoch, ktori cestne a v pote svojej prace sa snazia zarobit na svoj chlieb. (Ale to je uz naozaj strasne mimo tejto debaty :-/)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 179.53 (?), 1.12.2013 13:32

najlepsie riesenie je za 399 euro vziat akciovu SOLO 651C v MF..to je cena u tejto profi za cenu farmarok inych znaciek a ste uplne niekde inde

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 42.21 (?), 1.12.2013 16:33

Urobil som mto iste s vedomim, ze kaslem mna ich zaruky a servis. Nie som mochotny platit za ich rocne prehliadky po skusenosti s prvym pouzitim pily prave vcera (vo vlakne Solo 651C) a po skusenostiach s reklamaciami a servisom Mountfieldu dalsich "spokojnych " zakaznikov. Vid vlakna na tomto serveri.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
pool44 - (10) - 140.103 (?), 2.12.2013 13:59

To 179.53

Zdůvodnění a názorný příklad. Vezmeme dvě pily z dolního konce na hranici hobby a farm a sice Solo 643ip a Hitachi CS33EL a porovnáme. Výkon 2KW vs. 2,09KW, váha 4,1Kg vs. 4,0Kg při koupi obou jsem za ně dával 6600Kč vs. 6700Kč takže zatím hodně podobné, ale po bližším pohledu objevíte rozdílný filtr, kde na Solu je po každém řezání totálně zasviněný filc, hobliny lítají zespod a bezproblémů prochází i nečistoty, tak zašpiněné sání po pár řezáních nemá snad ani čína u japonce sundám filtr a v sání absolutně nic i filtr se skoro nešpiní. Víčka nádržek u Sola zapuštěné, blbě se povolující a bordelem uvnitř u japonce povolím na 3/4 otáčce a bordel kvůli vystoupnutí neexistuje. Hitachi velké kovové kartry tzn. kolem nádržky oleje nemám nalepené nějaké alobaly a podobné trapasy. Výfuk u Sola z plíšku u Hitachi ze žáruvzdorného plechu co se používá u krbů, výfuk u Sola po dvou minutách řezání zrudne díky nekvalitě tak, až taví pilu. Pevnost pily opět jasně japonec a vibrace i když je Solo na pružinách o ždibíček větší, než silenbloky s konstrukcí hodně podobnou Husqvarně. Dekompres, možnost regulace oleje, hroty u lišty z tvrdokovu vs. plechové, obyčejné šroubky vs. kvalitní imbusy, uchycení lišty do plastu kde se to ošoupe a pak protíká olej vs. dvě kovové destičky z každé strany atd. atd. Chod motoru u japonce absolutně bez výkyvů u sola to hapruje a poslední dobou lítá volnoběh nahoru dolů a musím štelovat "T" šroub. Když si vezmu, že japonec za stejnou cenu, že se kompletně vyrábí v japonsku narozdíl od čínských evropských značek, pak si myslím, že o kvalitě nemůže být pochyb. Soutěže jsou o penězích, pokud má výrobce peníze na reklamu a zaplacení a sponzoring vlastních závodníků, pak se objeví i na závodech, když ale kouknete na youtube, pak najdete i japonce na soutěžích, jen ne u nás. Pupek světa opravdu nejsme aby se kolem nás všechno točilo a slovensko už lautrem ne smiley

Nějaká videa jsou tady a tady a takto bych u japonců mohl pokračovat směrem nahoru

přes Shindaiwu 452 stačí mrknout a porovnat detaily jako výfuk atd např. s Dolmarem 420SC a je mi vše jasné, Shindaiwu 490 která je konkurence pro Solo 651C až po Shindaiwu 600.

Co je celkem zásadní jsou cenovky a ty jsou u japonců hodně podbízivě posazené.

Něco málo z diskuzí co kolují po internetu:

1) Moc mě překvapila tato pila . Jsem profík a potřeboval jsem řetězovou pilu na na odvětvování super stroj . Lehounká malé vibrace. Příště vždy Japonce

2) Jsem nadšený - je to moje třetí pila a myslím. že jsem trefil do černého.

3) Shindaiwu jsme neznali, nakonec jsme dali na Vaší radu a jsme rádi. Manžel si nemůže pilu vynachválit.









Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 179.53 (?), 2.12.2013 14:21

myslite ze sa vam bude lepsie predavat japonec ak to tu takto zpropagujete?...sutaze su o pileni a zrucnosti skutocnych drevorubacov co s tym aj robia v lese... boli ste na nejakych?..ak ano tak musite vediet ake su tam discipliny a ked tu pilu nema omakanu pracou v lese tak ju do ruky ani nechyti. Pochybujem ze by sa dal nahovorit nejaky pilcik na Shindaiwu alebo Hitachi ked ju nevidel predtym ani z rychlika... žáruvzdorného plechu co se používá u krbů?..ako to viete?..len ten co to to propaguje. Taketo info urcite nie je v ziadnom navode. Jedno viem..ze keby som mal propagovanu Shindaiwu tak na nahradny diel cakam a ci ho vobec zozeniem ak by som niekoho aj nasiel co to vie zabezpecit. Pozrite si kazdorocne sutaze profikov na majstrovstvach sveta, desatrocia len europske znacky. Sledujem to a viem o com pisem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
pool44 - (10) - 140.103 (?), 2.12.2013 14:33

Nejsem prodejce, jen fandím kvalitnímu nářadí a nechci, aby se na úkor ceny čínských šmejdů tyto kvalitní stroje přestaly prodávat a já měl na výběr pak už jen Huchta, Gude apod.

Na slovensku nemáte zastoupení, ale v ČR už servisní střediska docela frčí.

O žáruvzdorném plechu vím, protože s ním pracuji. Nemám potřebu nikomu nic nutit, vlákno bylo o kvalitě a ač jste nedůvěřivý po porovnání a rozdělání motoru, kde najdu 2 pístní kroužky jako na Stihl, bronzovou ojnici a kovanou hřídel a další lahůdky by jste určitě taktéž přikývl, že kvalita u těchto pil je. To, že je nějaká pila ošahaná a druhá ne přeci není ukazatel kvality přece blush Jetšě když to sledujete mi řekněte, kolik že z těch evropských značek bylo zastoupeno v hobby nebo farm kategorii na těchto soutěžích a v jaké že to disciplíně se testuje na těchto soutěžích kvalita výrobku ???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 179.53 (?), 2.12.2013 14:57

podla shindaiwa.com ani v CR a ani v SR nie je ich oficialny dovozca pre outdoor power equipment..t.j zahradnu a lesnu techniku. Servisnych miest je preto tolko lebo kazdy servisak rad suhlasi ze ho mozu uviest v zozname pre kazdu znacku pre jeho vlastnu propagaciu..ale ked ho navstivite tak vacsinou vam povie ze nema na to nic a ze by ste museli dlho cakat. A nema preto ze ten co to dava do siete v CR a aj u nas to vozi odniekial napr. z Polska../z Nemecka urcite nie/..a sam si nevytvara zdroje na sklade ND..cize vy si u servisaka objednate, on musi u toho co to u nas dava do siete a ten nasledne v inej krajine... cize nie na priamo. A to je cas a peniaze. Ale to uz nie je predmetom k dotazu. Dotaz bol len sa tradicne europske znacky, tak si pockajte alebo sam zalozte vlakno na japonca a uvidite ako sa tam budu hrnut prispevky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 72.149 (?), 2.12.2013 16:15

Máte ta střeva také vyfocená? Mě by zajíma ten kovaný hřídel (klikový) abych viděl v čem se ličí od jiných (asi nekovaných)?

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
pool44 - (10) - 140.103 (?), 2.12.2013 17:01

pajšl





Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 179.53 (?), 2.12.2013 17:11

a kolko ich mate?..rozobrat novu kvoly jednej fotke../pri predaji to zakaznik asi nezbada ze bola demontovana/..alebo to mate rezervu pre ND k tej co pisete ze pouzivate?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?13.6.2024
Kouří do místnosti10.6.2024
Traverzy IPE5.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika