Hlavně by měly být antivibrační, chráníte si klouby.Jinak proti pořezání, pocení,aby pila neklouzala v ruce, proti nalepení pilin při zpocení rukou, proti poranění třískama.
A ja som si vzdy myslel ze to je iba reklamny trik, to naozaj tie rukavice su schopne pohltit vibracie aj napr. z cinskej pily, az natolko ze sa da povedat ze mi chrania klby?
Alespoň omezí poškození ...víte kolik pilařů má problémy s klouby jdou i do invalidního důchodu.Raději preventivně chránit klouby než pak pozdě brečet.A je jedno jestli děláte s čínskou, švédskou nebo americkou pilou.
Dnešní pily se sváteční obsluhou, není důvod se bát vibrací. Kdo má chirurgické ručičky, ten rukavice potřebuje. Nemoci z vibrací jsou pro sváteční dřevorubce zbytečné strašení. V rukavicích je horší cit pro ovládání pily a rukavice se časem trhá a může udělat víc problémů. V zimě je důvod rukavice nosit, chladem ruce velmi trpí. Na to je výborné vyhřívání držadel.
Mám přes 40 a při svátečním řezání mi po půl hodině brní ruce tak i 15 minut. Málo magnesia.Ale rukavice a bez rukavic je rozdíl... A taky mládí a starší tělo...
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 168.18 (?),14.7.2014 21:11
Předpokládám, že si při práci s pilou v lese občas taky sáhnete na (čerstvé) dřevo plné smůly. A kdo odstraňoval smůlu párkrát z rukou, určitě si příště vezme rukavice.
Bez rukavic s motorovkou asi dělat jde, ale já si to bez nich v lese nedokážu představit.Nemyslím ty plácačky za dvacku na míchání malty nebo k čemu to je. :-)