Motorová pila Oleo-mac 947



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
      
host - 254.218 (?) 
31.7.2009 14:33

Hmm, tak 5 minut startování je opravdu super, je jasné, že nic jiného než spokojenost nemůže být... Já svou pilu startuju možná 10 sekund, než to poprvé blafne, pak už to na půlsytič startne prakticky hned. Asi budu o víc jak 4 minuty spokojenější a méně unavený z toho startování

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 72.3 (?), 7.7.2009 16:31

Dobrý den přes vaše většinou špatné skušenosti jedna dobrá. Pilu jsem měl šest let, než mi ji bohužel ze stavby ukradli. Každý rok jsem dělal 40 m3 dřeva v lese na stojato pro vlastní potřebu. Musím říc že narozdíl od kamarádovy husqarny se moje nezastavila ani v takovém dřevě jako akát nebo buk. Podle mě jde jen o to jak se člověk o pilu stará. Adalší věc je jaký výrobek se trefí. Můžete koupit pilu za 15 tisíc a může se stát že vám nevydrží ani rok a na opak. Přeji hezký den Sýkora

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 156.247 (?), 29.7.2009 8:28

mam pilu Oleo-Mac 947 od roku2002 delam drevo na tri domy na vesnici a jsem spokojeny.Tedy do vcerejska to se objevila prvni zavada.Jeden ze dvou sroubu na kterych je uchycena lista s retezem se uvolnil.Nevim jestli ma nekdo zkusenost tuto zavadu odstranit.Zaverem na 7 let prace moc dodry pomocnik. Lukas

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 29.6 (?), 30.7.2009 12:10

Mám pilu 952 stejná, ale výkonější utržený števt lišty z tělesa pily

vidím jako problém na straně toho kdo drží klíč.

Jen pro vaši představu, když se podíváte do olejové nádrže, tak tam je ještě

železná výstuha co oba šrouby lišty drží!!!ta síla na poškození musí být

brutální a navíc to není potřeba přece tak dodatovat!!!

Já mám tuhle pilu 6 let cca 400 hodin a jsem spokojen...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
suchos - (1) - 136.34 (?), 2.8.2009 15:47

Zdravím všechny hromotluky co všechno urvou já mám 947 již šest let, sám topím dřevem takže si dokážete představit co toho nařezala. Za tu dobu jsem neměl žádnou závadu. Ono totiž záleží jak se k tomu kdo chová. A nemyslete si že jsem nějaký cvok co ji furt čistí, jen jí dám co potřebuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 0.25 (?), 18.9.2009 7:49

Dobry den. Po precitani vsetych prispevkov vtomto vlakne mi neda sa spytat kompetentnych a vsetkych co maju s pilami prax. Mam doma pilu STIHL MS 310. Je to tiez plastak, ako tomu tu nadavate. Otazka na Vas vsetkych: kedze je na pile 50%veci z plastu, mam predpokladat, ze mi ta pila nic nevydrzi, ze sa mi cochvila po niekolko hodinach pilenia povolia srofy drziace listu, ze mi zacnu tiect nadrze (kedze su to spojene dva plasty), ze sa mi rozhega motor osadeny v kompozite, atd, atd, atd? Ale vazne, ved podobne to maju riesene aj pily OM, HQ, atd, atd. Tak ako? Mam sa toho co najrychlejsie zbavit pokial je este cas a kupit ST MS 341 alebo 361? Normalne po precitani vsetkych prispevkov ohladom tohto tematu mam takuto dilemu:):).

Dakujem A.Bendak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 210.251 (?), 18.9.2009 8:03

Není plast jako plast a konstrukce jako konstrukce. Stihl pořád vyrábí tak, aby to vydrželo - klikovka uzavřená kovovým víčkem a až tohle celé je v plastu. Plasťáky má Stihl zmáklé dobře (na rozdíl od např. HQ) Samozřejmě velký kovový karter je lepší, ale u 310 se plastů bát nemusíte. Dokud dobře řeže a jste spokojený, tak je hloupost se jí zbavovat ;-)   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 0.25 (?), 18.9.2009 8:23

Dakujem, trocha ste ma ukludnil. Reze ako vy Cesi hovorite, akop das. Ked som po dlhom case dosiel do predajne po tel dohode som mal objednanu 310ku, skoro som odpadol, ked som tu konstrukciu u STIHLU videl. No neostava mi nic ine len sa s tym zmierit. Plasty su pouzivane uz aj u zbraniach a automobiloch.To uz je taky trend. Samozrejme, ze mi imponuje MS 341 alebo 361, no u nas to bolo o 50% drahsie oproti farmam. Inak som spokojny, narezal som za rok asi 40kubikov siahovic a asi 10m z toho na spalky. Kedze ju mam len prvym rokom, tak uvidim. No rec je tu o OM, takze som nakoniec rad, ze mam tu 310 po tychto kritikach.

Prajem stastny vyber ostatnym. Majte sa.

Bendak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 120.31 (?), 18.9.2009 9:23

Abych Vás uklidnil ještě víc, tak já měl ms 390 což je stejná konstukce, a ta mi jednou spadla s fůry dřeva na asfalt.Když jsem to uviděl tak si říkám a je to v tahu, no a pak ji prohlížím a nikde ani škábnutí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 224.177 (?), 18.9.2009 11:00

No já mám Oleo Mac z Mounfieldu asi tak 15 let. No je pravda, že sní řežu teprve 2 roky, ale nebyla moc používaná. Musel jsem ji nechat seštelovat, ale né v Moun.,  ale u odborníka a říkal, že je to pěkná s... Jo věřím tomu, protože i já to cítím. Nevím co je to za typ, ale je dost slabá,  dřív stála cca 7000,- a dnes bych za ní nedal ani 1000,- Protože při řezání dubu se začne přidusovat. Naštěstí řežu pouze cca 5m3 za rok... Což bych zvládnul i s ruční pilou, ale je fakt, že s ruční pilou je větší námaha.  Když pilu tak už pořádnou, protože pila se nekupuje pouze na jednu sezónu a to Vy tu moc dobře víte. Táta si koupil traktůrek z Mounfieldu cca 70000,- a servisáka má doma 5x za rok. Mohl si trošku připlatit a mohl mít z HQ.  Prostě jsou to všechno šitovky a nikdo mi to nevymluví. Jen si spočítejte ty reklamy a těch prodejen a těch zaměstnanců...  Je to měsíčně těžký balík co musí vydělat, aby vše poplatili. Jen bych chtěl vidět jejich nákupní ceny.. To by bylo něco... No jsem pro značkové pily ať Stihl, HQ, Dolmar či Solo. Ty Vám vydrží hodně, alespoň to tvrdí nejen tady, ale i ostatní co se tím živý. Já jsem pouze amatér a po pravdě Dolmar znám jen odtuď a budu si jí kupovat.
MH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika