McCulloch CS 350 alebo niečo iné?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 255.235 (?) 
10.1.2014 17:45

Viete čo je váš problém? Vy ani nemáte potuchy čo vlastne chcete. Čakáte že vám na internetovom fóre niekto napíše - táto xy - píla je presne to čo hľadáte a výrobca xy ju vyrobil špeciálne pre vás.. Už to čo píšete - spodná kategória profesionálnych píl. Nuž takáto kategória je nezmyslom. Dostali ste toľko dobrých rád a odporúčaní že aj dieťa školou povinné by si už vedelo spraviť predstavu čo a ako. Skúste trošku uvažovať a používať zdravý rozum. Nikto vás nebude za ruku viesť do obchodu a vyberať vám pílu.  To musíte sám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 115.106 (?), 10.1.2014 22:18

Každý jednou začínal, člověk co nikdy nepřišel s pilou do styku nemůže přesně vědět co chce, protože nemá představu. Před nákupem posečkejte a načerpejte si informace, podívejte se na youtube na vámi vybranou pilu, srovnejte si výkon, váhu, zjistěte si dostupnost servisu ve vaší lokalitě. Vybírat je to nejzábavnější z celého nákupu, když poté vyberete dobře radost z nové hračky se zdvojnásobí wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
flader - (21) - 10.138 (?), 11.1.2014 0:20

mne to skor pripada ze autor je uz rozhodnuty, len potrebuje pre ciste svedomie aby mu to niekto odobril ze to je ten spravny vyber, ze sa nemyli...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 56.206 (?), 12.1.2014 12:54

To je v pořádku, díky internetu a diskusím se dnes lze dopídit informací snadno a rychle - to je nesporná výhoda oproti dřívějšku a leckdy to ušetří zbytečné zklamání a výdaje za produkt, který nemá proklamované vlastnosti, je nekvalitní nebo se nehodí pro potřeby kupujícího. Pán by potřeboval něco, co je lehké a snadno ovladatelné, takže se s tím pohodlně prořezávají větve a křoviny, nemělo by to být úplně slabé, aby to zvládalo nějaké to špalkování paliva jednou za měsíc a občas nějaký ten starý stromek na zahradě a toho výkonu by mělo být v rezervě tolik, aby se nezalekla ani hrubších klád ve tvrdém, i když jen občas. Nádavkem by pila měla být levná.

To je hezký sen, ale v realitě nic takového ještě nikdo neumí vyrobit. I proto se pily dělí na hobby, farmu a profi. Zahrádka a sem tam nějaké palivo do krbu se zvládne s hobby, na každoroční topení pro celý dům bych už volil farmu. Uváděný "Mek" je lehčí slabá hobby právě do té zahrady a semtam pár polínek do krbu na přitopení, slabšího měkkého.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 53.173 (?), 12.1.2014 18:10

Ďakujem všetkým za reakcie, človek ta získa lepšiu predstavu najmä v situácii ak som benzínovú pílu pred tým nevlastnil. Predsa len tá elektrická sa správa trochu inak. Každopádne z tejto diskusie ale aj z rád na iných fórach mi vyplinulo, že by som mal vypustiť z hladáčika píly z výkonom pod 1,6 kW (rozumej základné hobby pílky bez rozdielu výrobcu). Samozrejme orezanie vetvičiek zládne čokolvek, ale z porezaním vzrastlejšieho agátu by problém mohol byť. Takže hoc to nebude zrovna každodenne používaná píla a ťažšie veci sa s ňou budú píliť dva krát do roka som za výkonnejšiu pílu. Vybral som si nasledovný pomerne nesúrodý zoznam píl, ktoré pôjdem obzrieť a ohmatať k predajcom:

1. Hecht 956 (175 Eur) - hoc je to ťažká píla, má prebytok výkonu a podľa reakcií majiteľov na webe nie sú s ňou nejaké problémy (video od Namiru tiež reaguje, že je prekvapivo dobrá ľahké štartovanie, vhodná vďaka prebytku výkonu a lište oregon aj na palivové drevo väčších priemerov). Áno viem že je z Číny a viem že sa s ňou viac narobím, ale zase takú obavu zo značky Hecht nemám. Vlastním krovinorez Hecht 145 asi od jeho uvedenia na trh a som s ním v podstate spokojný. Trpí podobnými problémami asi ako táto píla, je ťažký, žerie veľa oleja (miešať ju v pomere podľa návodu 1:50 už je dávno po smrti, v reáli miešam 1:30) tým pádom smrdí a občas je lenivejšia do otáčok, ale výkonu má dostatok a nemala problém ani s posekaním 40 árovej záhrady, kde nám po záplavách vyrástli malé vrby - 5 hodín roboty v kuse a problém žiadny (teda až raz keď som jej dal mazanie podľa návodu a po pol hodine bola taká vrelá, že nechcela opäť naskočiť)

Výhody - vysoký výkon, nízka cena

Nevýhody - vysoká váha, čína

2. Dolmar PS-35C (215 Eur) - pílka ľahšia s pomerne dostatočným výkonom motora 1,7 kW, od renomovaného výrobcu z Nemecka. Píla by mohla byť kompromisom medzi váhou, výkonom a cenou. Oproti staršej 45 tak nevibruje (tá na videách na nete ak sa položí na zem norálne cestuje), zase bude tam nižší krútiaci moment. Na druhú stranu je to hobby a s tým bude súvisieť aj odolnosť, na heureke jeden majiteľ upozorňuje na to, že píla maže reťaz aj na volnobeh a má starý rúnový filter (netuším aký to má vplyv na funkčnosť).

Výhody: nižšia hmotnosť, servisné zázemie

nevýhody: hobby séria

3. Hitachi CS40EA  (241 Eur) - pílka rovnako ťažká ako Dolmar, avšak výkon motor o čosi vyšší 1,8 kW aj vďaka vyššiemu objemu, výrobca z Japonska môže znamenať na Slovensku trochu problém so servisom (preverím si). Rovnako ako Dolmar 35 aj toto by mohol byť kompromis a podľa videí na internete pôsobí dojmom kvalitnejšej konštrukcie  (dobré odpruženie, plasty atď).

výhody: nižšia hmotnosť, rozumný výkon

nevýhody: servisné zázemie

4.  Hitachi CS38EL  (298 Eur) Najdrahšia ale zároveň aj najľahšia a najkvalitnejšia píla vo výbere. Má dostatok výkonu, kovové kartre, nastavenie mazania reťaze konštrukcia je proste o triedu vyššie. Drobnou nevýhodou je nastavovanie pnutia reťaze spredu.

Výhody: najnižšia váha, vysoký výkon, konštrukcia

nevýhody: najvyššia cena, servisné zázemie

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 12.1.2014 19:10

Hitachi CS40EA  (241 Eur) nebrat, to už nemá s japonskem nic společné.

CS38EL je gut, ale jak píšete na slovensku máte mizerný servis na tuto značku, prakticky nula.

Takže vám zbývá Hechtka kde je kvalita a poruchovost vrtkavá.

No a nakonec zmíněná Dolmarka35C, ale zapoměl jste i na Stihl 211 a váš původní výběr MCculoch (Huska 2 jakost). Z těchto tří bych měl dilema vybrat, na jedné lepší to a na druhé zas tohle, jeden uživatel zde na foru hodnotil Stihl 211 s Dolmarkou 35 srovnatelně, skrz cenu bych jí možná dal šanci, jen si nekupujte tu s bezklíčovým napínáním, to se jim nepovedlo. U Dolmarky se vám bude více špinit vzduchový filtr, neuvidíte do nádržek, na volnoběh je to potřeba zhášet skrz olej (aby nekapal), ale zase to lépe řeže jak Stihl a je to lacinší. Huska skrz obsah nejlépe řeže, filtr se nešpiní, jen je to o trochu více poruchová skrz plast ale i ona na hobby použití účel splní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 53.173 (?), 13.1.2014 0:40

Ak vypustím z výberu Hitachi nakolko oficiálny servis je až v Trenčíne, tak by som do výberu pribral asi dve pílky:

1. McCulloch CS 410 Elite (cena 257 Eur) je v podstate Husqvarna 435. Slušný rezný výkon, dobré štartovanie, beznástrojové upínanie reťazu (to môže byť oproti orginálu kde je šrobované aj zdrjom problémov), trošku vyššia spotreba oproti orginálu (aspoň podĺa výsledkov Dtestu), výborne odpružená. Oproti Dolmaru 35 vyššia cena a v podstate úplne porovnatelný výkon.

2. Dolmar PS-420 SC (cena 320 Eur) je samorejme najdrahšia, ale je to už slušná farmárska pílka. Výkon je 2,2 kW, nastavovanie mazania reťaze, horčíkový odliatok motora, lepšie dimenzovaná spojka a dobre odpružená. Pre moje účely asi príliš drahá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 37.122 (?), 13.1.2014 7:29
Kolik chcete investovat a jak pilu využívat, je na Vás, 420SC, lze jen doporučit, bohatě by stačila 350SC se stejnou konstrukcí a nižším výkonem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 191.186 (?), 13.1.2014 19:37 Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 134.39 (?), 20.1.2014 14:03

Bol som si obe píly ohmatať u predajcov a voľba sa značne zjednodušila. McCulloch je síce výborne odpružený, ale úchop madla robí prácu nepohodlnou a vyváženie pílky ju robí o dosť ťažšou ako je v skutočnosti. Naopak Dolmar mi úplne sadol do ruky, takže jediné čo ešte riešim či zobrať PS350 alebo PS420. Cena je samozrejme v prospech 350, ale zase chýbajúci výkon navyše do budúcnosti by ma mohol mrzieť, či predsa len nepriplatiť 55 Eur (asi nakoniec kúpim tu 420 :).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika