Husqvarna 550xp loziska klikovky



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 72.149 (?) 
7.12.2015 20:04

Pane PE, chtěl jsem to nechat, ale vidím, že se tu zase objevil jeden mladý, ambiciózní diskutující. Dát nám odkaz na johansonky a katalog valivých ložisek jako důkaz toho jak se mýlíme. Co si myslí, z čeho jsem uvedl údaje o toleranci- byl to katalog ZKL z roku 1965, který tehdy stál 15,50Kč. Tenkrát nebyl internet, tak jsem si ho musel, jako student strojní fakulty obor konstrukce výrobních strojů a mechanismů koupit za své. A ty johansonky, jsem měl v ruce nejméně tisíckrát, když jsem se zabýval vývojem finálního opracování pístů spalovacích motorů. Pan PE nepsal, že měří johansonkami, ale pasametrem seřízenám podle měrek. To na ponku bez problémů provede.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 30.106 (?), 7.12.2015 21:33

To je super že máte katalóg ZKL z minulého tisícročia(ja ho mám z roku okolo 70)Ale nezhadzujte sa pred znalými problematiky, že meriate doma na ponku na tisíciny. A za toho mladého a ambiciózneho vám ďakujem, bohužiaľ už asi len ambiciózny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 232.109 (?), 7.12.2015 22:37

P. 30.106, bude lepsie, ked sa nebudete zbytočne navážať do p. F.O., lebo zvycajne vie o čom pise a čo pise. Viackrat som si to u neho potvrdil na problematike, kde sa orientujem. Preto mam afinitu veriť mu aj v oblasti, kde sa nevyznám. Myslim, ze F.O. sa svojimi prispevkami nezhadzuje. Miesto plkov uvedte radsej racionalne argumenty. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 214.22 (?), 7.12.2015 23:03

Dobrý den. Dotaz byl: kde se dají sehnat ložiska na klikovku pro pilu Husqvarna 550xp? Můžete diskutovat k tématu, prosím? Nebaví mne stále klikat a číst příspěvky mimo mísu. Děkuji. J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.249 (?), 8.12.2015 7:57

Na danú otázku už bolo odpovedané.Toto je bonus.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.149 (?), 7.12.2015 22:55

Pak vás obdivuji, jak se dokážete v tom věku ještě mladistvě vyjadřovat. Ale k věci: Já jsem plně otevřený novým poznatkům a znalostem. Rád si také opravím své znalosti, pokud se mýlím (to si snad každý může dovolit). Proto vás prosím, uveďte v čem se mýlím, co jsem uvedl nesprávně a konkretně čím se shazuji. Já bych nerad mystifikoval jiné čtenáře tohoto fóra a i oni se chtějí nechat poučit.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 161.17 (?), 8.12.2015 10:00

Nulová tolerance zní úsměvně. Dále, i při přesném měření (nikoli šuplerou ale spíš mikrometrem a pod..)  těžko určíte tolerance. Zvlášť na starém vyběhaném ložisku. Představa že si změřím takové ložisko a podle toho si koupím nové mě trochu děsí :-) Typ ložiska, rozměry a toleranci přece musí definovat výrobce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 8.12.2015 18:34

Sice je to offtopic, ale zkusím vám to krátce vysvětlit, nemám totiž rád, když někdo przní mé řemeslo, byť slovně. Mám doma mikrometr. Kdybyste to měřidlo viděl, možná byste pochopil, že se s ním měří s přesností na setinu milimetru. Odhadem na půl setiny, tedy pět tisícin. Vezmu tedy mikrometr, brýle a jdu k ponku. Tam změřím nějakou součást a naměřím třebas 18,25 nebo 18.24 mm. Ale můžu odhadem naměřit i 18,245 mm. A v tomto případě jsem na ponku měřil s přesností na 5 tisícin mm. Nikoliv tedy na tisíciny, ale na pět tisícin. Pokud použiju pasametr (to není sprosté slovo, ale název měřidla), můžu po jeho nastavení měřit s přesností jeho indikátoru. Když jsou tam hodinky dvoutisícinové (běžnější), měřím s přesností na dvě tisíciny. Když tisícinové, měřím s přesností na tisícinu. Kde při tom stojím není vůbec podstatné, důležité je, jaké použiju měřidlo. Ovšem přesné měření ložisek v praxi má malý význam. Ložisko, díra i hřídel jsou vyrobeny v takových rozměrech a tolerancích, aby po montáži vzniklo potřebné uložení. Co to je, přesahuje rámec tohoto postu. Potřebné ložisko předepisuje výrobce součásti. Edit1: s FO se křížíme v čase, ale shodujeme ve faktech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.149 (?), 8.12.2015 18:15

Asi opravdu nejrozumnější se na to vykašlat. Tady přece nikdo neříkal, že by se podle skutečného rozměru mělo kupovat ložisko. Taky se odbočilo z diskuze na toleranci ložisek. To co jsem uvedl byly přece údaje z katalogu, kde ty tolerance výrobce stanovil!.

2. Měření pasametrem se dá provádět na ponku. Podmínkou je čistota teplota. Čím asi měří brusič, který vyrábí kusovou výrobu?  Pro informaci dávám odkaz na pasametr Somet.

Zatím jsem se nedověděl, v čem se mýlím.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 37.113 (?), 8.12.2015 19:37

Neviem prečo ste ako strojný inžinier ochotný odsunúť faktory ako tepelná rozťažnosť, vliv znečistenia, potreba temperovania dielov a meradiel.Ich následnú kalibráciu.Meranie na stotiny milimetra znamená používať meradlo v presnosti jednej tisíciny.Pri meraní na tisíciny potrebujete meradlo v desaťťisícinách.Také meradlo nesmiete ani chyťiť do ruky lebo nameráte kulové! Nechajme to tak.Ja sa živým strojárinou a všetky tieto meradlá včetne rovnobežných mierok, pasametrov,meracích prístrojov ktoré skutočne merajú na tisícny máme za milióny € a aktívne ich používam.Preto mi hlo žlčou tvrdenie o nulovom tolerovaní ložisiek, ktoré niesú vôbec extra presné strojné súčiastky.Táto debata sem vôbec nepatrí,ľuďom ktorý potrebujú informácie o motorových pílach stačí vedieť, že na vytypovanie náhrady ložiska stačí šubléra a katalóg ložisiek.Ovšem nahrádzať ložisko iným typom ako montuje výrobca je ošemetná záležitosť lebo je ťažko poznať pohnútky konštruktéra.

Pán FO nechcem útočiť na nikoho len nemám rád keď sa na laickom fóre podsúvajú čiastočné odborné informácie ktoré si niekto osvojí bez poznania súvislostí.Potom ich plikácia v praxi je problémom.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika