Kolik zbylo Pražákovi, nevím. Poslechněte, co se stalo mně před pár lety. Asi 20 PET lahví moštu i s přepravkou jsem zapomněl po podzimním lisování na zahradě v boudě na nářadí. Přišel jsem na ně až v březnu. Otevřel jsem první - vystříkl napěněný mošt. Žádná z petek nepraskla, všechny byly tvrdé jako kámen. Po opatrném otevření mě překvapila svěží chuť jemně nakvašené šťávy. Od té doby mošty steriluji i nadále, pár lahví čerstvého však pokaždé naplním až po vrch, pevně uzavřu a a nechám venku. Přetlak oxidu uhličitého kvašení zastaví a mošt jakž takž zakonzervuje. Otvíráme je poprvé na Vánoce. Láhve je dobré překrýt plachtou, nelze vyloučit, že nějaká petka praskne. Ale zatím se mi to nestalo.