Přesnídávka určitě, recept je v diskuzi Hruškové recepty, ze samotných jablek jistě půjde taky, i když osobně jsem ji dělala ze směsí, co zrovna na zahradě popadalo. Hanča
Z padaných jablek dělám křížaly-bez slupek. Slupky suším ale taky, používám je dohromady se zeleným čajem-sypaným-a půl lžičky medu a je to perfektní čaj, lahodný. M.R.
Oloupat, nastrouhat na plátky nebo širší nudličky, napěchovat do skleniček.Uzavřít víčkem a sterilovat při 90°C 35min (při perlivém varu 30min). Jsou bezvadná pro použití do štrůdlů, žemlovky, hraběnčiných řezů ap. Lída
Jakákoliv jablíčka nakrájím na půlměsíčky a šup s nimi do sušičky.Pokud nemáte sušičku, můžete sušit v tropubě.Zrovna ted suším švestky, hrušky a pár jablíček.V zimě si na nich pochutnávají i moje dvě sluníčka vnoučátka a je to určitě zdravější než lákavé brambůrky.Tak jen do toho a ani jablíčko nazmar.
Přesnídávka určitě, recept je v diskuzi Hruškové recepty, ze samotných jablek jistě půjde taky, i když osobně jsem ji dělala ze směsí, co zrovna na zahradě popadalo. Hanča