výsadba nového stromu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 13.180 (?), 20.3.2009 21:35
Ano neni to ani tyden. Pochopil jsem spravne 1. odpoved pana Vyslouzila v teto diskuzi, ze pri presazovani nemam krcek odhalovat, ale cely stromek "postavit" i s balem na kopecek uprostred jamy? To by mi bal ponekud vycnival z roviny travniku? Casem se to srovna? Nemel by byt spise trosku pod urovni, aby se tam vic drzela voda? Predem dekuji za odpovedi, jsem zacatecnik
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.166 (?), 12.4.2009 5:49
Ještě se vrátím ke své umrzlé meruňce, která nyní roste z podnože. Rozhodl jsem se ji ponechat, i když chápu, že kvalita budoucích plodů je poněkud loterije. Ale mám dotaz, jak ji teď nejlépe prořezávat. Má velké množství tenkých a dlouhých bočních větviček, které jsem vloni částečně probral, aby to nebyla taková houština, ale neměl bych to udělat radikálněji a nakolik ty zbylé případně zkracovat?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 141.225 (?), 13.4.2009 15:34
Dobrý den,
letos jsem zasadila prostokořennou broskvoň a meruňku - zásilka přišla ze školky poštou (sruhý den po odeslání), kořeny stromů jsem na cca 14 hodin namočila do vody, pak zakrátila a vysadila na připravené stanoviště. Dobře zalévám, navíc jsem kmínky omotala mokrým hadrem pro lepší ujmutí.
Za jak dlouho se dá poznat, že se stromky ujaly? Pupeny vypadají pořád stejně, zdá se mi, že trochu zaschle. Každé ráno velmi brzy navíc rosím. Sázela jsem 3.4. - je ještě brzy na to poznat, jestli se stromek (ne)ujal?
Děkuji!
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|