Suchá korunka, zelený kmínek
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 218.88 (?), 18.6.2010 7:59, zobrazeno: 5921x
Dobrý den,
letos v dubnu jsme vysadili meruňku, nádherně se zazelenala (husté olistění na všech větvičkách), pak přišla vichřice, listy různě potrhala, ty postupem času zvadly, uschly a všechny opadaly. Nyní jsou větvičky úplně bez listů, pouze ve spodní části kmínku (kousek nad zemí) rostou nové větvičky bohatě olistěné. Je možné, že horní větvičky úplně zaschly nebo mohou na jaře znovu obrašit? Mohla to způsobit vichřice? Monilioza by to snad neměla být, když meruňka ještě nekvetla. Nebo mrtvice? Prosím o radu nebo názor. Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 218.88 (?), 18.6.2010 11:23
Máte na mysli, že byl namrzlý již před výsadbou? Vichřice byla až v květnu v době silných dešťů, žádné mrazíky jsme po výsadbě neměli. Předem děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 75.118 (?), 28.6.2010 0:02
Taky jsem letos v dubnu zasadil merunku a začal obrůstat lístečky od spoda na kmínku, já abych ji nevysiloval, a také pproto, že sem nechtěl mít obrostlý kmen, lístečky jsem odtrhával. Na koruně nic nevyrašilo dodnes a na kmeně už také ne. Zřejmě se mám s tímto stromem rozloučit že?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 218.88 (?), 11.4.2011 11:51
Dobrý den, uplynul rok od mého dotazu, měl jste pravdu, že zaschlé větvičky již neobrazily, ale nově vyrašený výhon nad místem štěpování bujně roste. Minulý rok jsme jej přivázali k zaschlému hlavnímu výhonu pro jeho "narovnání", nyní je již téměř větší než ten původní. Prosím o radu, zda mohu nyní staré uschlé výhohy v horní části odstřihnout s tím, že v podstatě zůstane základní kmínek jako "držák" nově vyrostlého výhonu. Neublíží to meruňce? Předem děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|