Staré a zapomenuté odrůdy meruněk
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 15.5.2025 11:50
Která odrůda to byla, záleží proč odešla - příčina, jaká půda, umístění, mohla by stejně odejít i ta nešlechtěná. Starou ověřenou nešlechtěnu meruňku jsem pánovi narouboval a po 2 letech KO. Současně roubovaná Leskora stále žije, zkuste tu. MH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 189.109 (?), 15.5.2025 14:04
Není tomu tak, je to jen váš pocit. Nic jako "stará odolná odrůda" neexistuje, to je jen fikce. Pravdou je, že odcházejí jakékoli meruňky, i semenáče či staré stromy. Je to hlavně díky monilii, která se tu za poslední 2 až 3 desetiletí zabydlela, a která tu dřív nebyla a nelikvidovala meruňky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 141.161 (?), 16.5.2025 14:29
To je otázka paměti, celé dětství na Mělnicku rodiče sázeli meruňky, protože odcházely na úžeh, mrtvici. A jsem ročník 68. A ty sady u Mělníka na terasách byly hodně prořídlé a urodilo se jen některý rok.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 211.82 (?), 16.6.2020 15:04
Bylo by dobře zachovat zmíněné odrůdy, ať jsou se svými přednostmi i nedostaky. Prosím o nakontokatování, velmi by mne zajímalo kde se stromy nachází a jak by šlo některé odrůdy získat. Předem děkuji a budu vdečný za odpověd. Boris Krška- borokrska@gmail.com
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.226 (?), 15.9.2020 10:33
Dobrý den, nabízí je Zahradnictví Urban v Želešicích (Hajanská hraběcí, Viktoria Želešická, Bohutická, Bohutická ananaska, Miroslavská, Mutěnická) a když jsem tam byl naposled, tak paní zmiňovala ještě Popickou.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.71 (?), 17.10.2020 23:32
Poznáte nejaké staré odrody ktoré sú odolnejšie na mrazy?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.26 (?), 20.1.2021 23:21
Dobry den, meli jsme na zahrade nekolik odrud merunek. Ale od malicka jsem mela nejradeji merunky, kterym muj tata rika "ananaska". Jeste dva stromy mame, ale jsou stare. V clanku ctu, ze existuje Bohuticka ananaska, mohu se zeptat, zda tuto odrudu ci jine stare odrudy prodavate? Diky Hanka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |