Rozkvétání meruněk v letošním roce
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 142.165 (?), 27.3.2016 20:06
Bol som teraz podvečer popozerať tunajšie záhrady a skoro kvitnúce odrody marhúľ sú v plnom kvete, neskoro kvitnúce sú tesne pred rozkvitnutím. U mňa je v plnom kvete Pinkcot a Goldrich, Bergeron je asi tak 1-2 dni pred rozkvitnutím. Dnes ráno bol -1 stupeň, ale poškodenia kvetov som nikde nevidel (niečo predsa len vydržia). Včely a čmeliaky dnes pekne makali, tak to vyzerá nádejne, ak nebude neskôr mrznúť. Na najbližšie dni to vyzerá bezmrazovo, tak snáď už mrznúť nebude. Tu na Podunajskej nížine bývajú posledné mrazy do 10.4. Neskôr sú veľmi zriedkavé.
Martin zo Šale (116 m n. m.)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.165 (?), 27.3.2016 21:05
O tom legendárnom mraze 18.5. som čítal veľa, ale u nás sme v tom roku mali normálnu úrodu. To je výhoda tejto lokality, že je málo náchylná na neskoré jarné a skoré jesenné mrazy. Sme vlastne najteplejšia časť Slovenska.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.165 (?), 27.3.2016 21:11
Na druhej strane tu ale býva veľmi sucho, väčšina búrok nás v lete poobchádza. Ale myslím, že marhuliam toto teplé a suché podnebie ako-tak vyhovuje.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.165 (?), 27.3.2016 21:48
Petr, schválne som pozrel do záznamov meteostaníc a v Hurbanove (tam sú podobné teploty ako u nás) bolo osudného 18.5.2012 nočné minimum 0,6 stupňa. Podobne mohlo byť aj tu. Obišlo nás to teda o chlp.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 28.3.2016 8:07
Šaĺa, Nitra, okolí, příjemné, krásné místa. Kousek odtud je arboretum Mlyňany a jejich známá Thuja occ. Malonyana. K silnicím, nebo na méně příznivá místa rozhodně lepší, než Smaragd. Pokud můžu, rád se tu toulám. Jestli to nebude i tím, že zo Serede jsem měl moc hezkou spolužačku. P
|
|
 |
|
 |
|
|
 |