Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015
|
|
|
|
|
 |
 |
|
LacoSk - Bronzový Zahrádkář (85) - 101.27 (?), 14.4.2016 6:43
U nás bolo počas kvitnutia pekne. Skoro všetky kvety sú opelené, iba v závere prišlo asi na dva dni k zhoršeniu počasia, slabší dážď a mrholenie.
Ja som stihol 2x postriekať a mám to zatiaľ OK, ale u suseda čo nestriekal sa už začína prejavovať monilióza.
Juh stredného Slovenska.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.119 (?), 21.4.2016 22:11
Moníliová spála tu v okolitých záhradách už naplno vyčíňa na neošetrených stromoch. Ja som použil najprv Horizon a potom Signum a stromky sú čisté, bez jedninej uschnutej vetvičky. Tie 2 (prípadne 3) postreky skutočne stoja za tú trochu námahy, oplatí sa to. Zaráža ma, že často vidím v záhradách marhule s navápnenými kmeňmi a strihané a postrek proti monilóze už neurobia. To nedáva zmysel, na čo je potom celá tá práca so stromami, ked ich nechajú takto na jar zdevastovať. Videl som aj veľké stromy, ktorým uschli až 2 tretiny výhonkov. Počas kvitnutia pritom prevládalo suché a teplé počasie.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.224 (?), 22.4.2016 22:05
To je těžké, jeden na to kašle, jeden zastánce eco-bio bez chemie, většina jich nemá techniku vhodnou k ošetření vzrostlých stromů. U mne pod 5%, po provedení 2 postřiků, po sousedech odhaduji nad 15. Pokud mi to nezmrzne, zlámou se mi stromy, Násada plodů je veliká. j.c.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|