Moniliové spále 2024 STOP
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 136.144 (?), 8.6.2025 13:33
Odzkoušel jsem za několik sezon spoustu přípravků a stejně jsem letos přišel o úrodu na několika největších stromech které mám, pak byly následně někde problémy se strupovitostí, rzí a hnědnutím listů, po které mi jeden meruňkový semenáč úplně shodil násadu plodů a nebo jiný strom i když plody drží nechce obrůstat listím. Loni měl nejlepší účinek přípravek Magnicur Quick. Letos jsem z toho tak trochu jelen, protože třeba višně, které mi bez postřiku vůbec v předcházejících letech nevydržely jsem nestříkal vůbec a moniliová spála se neukázala, akorát jsou plody oproti jiným letům velikosti pouze třešně ptáčnice a já jsem zvyklý na mnohem větší. Maqnicur Quick ale stříkám přímo do otevřených květů. Opožděné květy a nebo květy rozkvetlé po šíttově řezu a opětovně neošetřené jsou ale opět vstupní branou pro infekci, proto už šittuv řez nedělám. Prostě čím je kvetení rozvleklejší, tím jsou větší problémy a to je i záležitostí průběhu počasí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 141.147 (?), 8.6.2025 16:29
Jestli se můžu připojit, co Prolectus? Měla jsem na Katince nějaké plody s monilií, takže má smysl teď stříkat (včetně meruněk) a pak zopakovat po dvou týdnech? Mám tu ještě Belanty a první postřik (kvetení) jsem dělala Lunou.
Díky, Jitka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 141.147 (?), 9.6.2025 11:33
Četla jsem tady stížnosti i na Valjevku, ale ta má první řídkou úrodu. Problémem je sousedovic troska meruňky,
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 141.147 (?), 9.6.2025 11:55
Uklepla jsem se bez podpisu, díky Jitka
|
|
 |