Čínská meruňka

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 113.121 (?)
9.2.2008 22:36

Vážená paní, asi jako pan Zavřel jsem také dřív dělal "sbírku" novinek a tuto meruňku jsem měl, než ji po 6ti letech postihla mrtvice. Mám asi 17 odrůd meruněk a mohu Vás ujisti,že o nic nepřicházíte.Opravdu podprůměr ve všech směrech. Pokud mi nějaká meruňka odejde, již několik let se vracím - a rád - k původní klasice.
           Zdravím

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Vratislava Kutílková - (1) - 105.83 (?), 8.2.2008 20:09, zobrazeno: 6894x

Dobrý den, mám doma vystřižený článek z časopisu Zahrádkář (asi z r. 1997), kde je popisována Čínská meruňka. Ukazovala jsem ho a ptala jsem se v několika školkách v okolí Prahy, ale všude jen nevěřícně kroutili hlavou. Je popisována takto: Plody jsou středně velké, zploštělé, světle oranžové barvy, s výraznou špičkou na temeni, podle které lze odrůdu snadno identifikovat. Dužnina je sytě oranžová, lehce oddělitená od pecky, chuti však málo výrazné, pouze průměrné...Odrůda údajně rodí i v okolí Liberce, má být velmi odolná proti pozdním jarním mrazíkům. Dále se v článku píše, že jiný autor (pan Halíř) ji označuje jako "Černou meruňku". Jinak celý článek je podepsaný autorem: Ing. Pavel Maláč Dubany. Velmi ráda bych tuto merunku získala do své zahrady. Poradí mi prosím někdo, zda se dá někde sehnat stromek, popřípadě alespoň rouby?

Díky Vratislava Kutílková

Josef Zavřel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (285) - 45.6 (?), 8.2.2008 20:41

Dobrý večer paní Kutílková. Chápu Váš zájem o získání této meruňky. Také jsem takhle sháněl a sháním novinky. Zkuste se zeptat v Lednici v ovocnářském ústavu ZF MZLU. Ale držte se při zemi. Jsou jiné, popsané odrůdy které Vám na zahrádce udělají radost. Hezký večer.

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 113.121 (?), 9.2.2008 22:36

Vážená paní, asi jako pan Zavřel jsem také dřív dělal "sbírku" novinek a tuto meruňku jsem měl, než ji po 6ti letech postihla mrtvice. Mám asi 17 odrůd meruněk a mohu Vás ujisti,že o nic nepřicházíte.Opravdu podprůměr ve všech směrech. Pokud mi nějaká meruňka odejde, již několik let se vracím - a rád - k původní klasice.
           Zdravím

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025