Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobry den vsem,

Toto tema jsem cetl uz drive, protoze mam na zahrade podobne problemy a nikde jsem nanasel zadnou rozumnou radu jak na ty brouky...

Uz jsem musel pokacet a spalit blumu a velkou cast spodnich vetvi na vzrostle svestce. Tam se napadeni projevi klejotokem a pak vetev zaschne. Napadena cast se da snadno poznat a odstranit.

Jenze ted za posledni rok uz jsme prisel o tri mlade stromky merunek (3 az 5 let stare). Prubeh je odlisny, presto si myslim, ze jde o stejneho skudce.

Merunka bez problemu roste, vykvte, nasadi listy a pak behem par dnu listy zvadnou. Zadne prubezne priznaky problemu pred odumrenim nepozoruji. Pri trose stesti jde "jen" o jednu z kosternich vetvi, v horsim pripade odejde cela koruna najednou.

A to uz je pozde. Kdyz posledni merunka odesla, tak jsem pomoci noze kontroloval, kde kura udumrela prvni. Vetve mely zelena pletiva pod kurou, takze ziva. Jenze kminek mel pod kurou jenom hnede pletiva nebo dokonce houbou napadene oblasti.

Pocitam tedy, ze merunka po napadeni broukem neodola tlaku houbove choroby a tim padem "uhnije" od prostredka. Podle nekterych publikaci si dokonce brouk houbu do stromu zanasi.

Tak ted co s tim? Merunek mam jeste nekolik a prave dalsi z nich behem par dni svesila listy v cele korune.

Jak se da branit, jake opatreni doporucujete (ochrana, prevence)? Budu vdecny za jakoukoliv radu.

Jinak ve svem okoli dusledne odstanuji suche vetve, stromy a vubec vsechno co by mohlo byt nositelem skudce.

Jedinou vyjimkou by mohlo byt palivove drevo, ktere skladuji na pozemku. Tam ale doufam ze jde o mrtve drevo a tedy i jiny charakter skudcu.

Jeste jednou prosim o jakoukoliv radu.

Petr

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika