Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji za vyčerpávající odpověď.

Přesně to samé složení půdy v okolí řeky jsem objevil taky. Pod horní vrstvou - jílovitá červenohnědá půda, na slunci když uschne tak ještě více zčervená, je v ní i podíl štěrku a kamení, nevím jestli se jedná o vápenatou půdu. Z hloubky asi 60cm jsem zkoušel z ní vytvořit cihlu, ale nedostačoval podíl jílu, pořád moc hlíny - praskala a drobila se. Hlouběji je jen šedý jíl, asi 1m pod povrchem, to už pod hladinou vody - asi 50% podíl, a 100% šedo-modrý jíl s příměsi jemného štěrku a kamení je v hloubce 1,5m - z toho lze udělat jednoduchou keramiku.

Hladinu spodní vody nemáte zas tak vysokou, jak jsem se domníval, spíš to vypadá u vás na dost těžkou jílovitou půdu, která nesouvisí s výškou hladiny spodní vody - tedy konkrétně co se týče vašich problémů s podnožovými semenáči.  Protože 2 metry hladinu spodní vody mám v zahradě a kousek s cca 1,5m spodní vody jsou vidět staré broskve,, z pecek" obsypané plody, vedle obrovský ořešák, staré meruňky i 30 let jsou v okolí taky na semenáčích. Ale půdu nemáme v dědině oglejenou, ale tak středně těžkou možná povrchově i lehčí s příměsem štěrku / písku. Oglejená je až v nivě řeky, místy i trvale zamokřená - glejová.

Kupovat podnože jsem nechtěl, jen pozoruju u řeky a v okolí ty bujné myrobalány, ale jsou nakyslé, tak jsem byl zvědav, jestli meruňky po přeočkování taky tak porostou, jen hladina spodní vody 50-90cm pro kombinaci myrobalán / meruňka, bude asi přiliš.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika