VEselské odrůdy nebyly a nejsou nikde v okolí k sehnání. Maximálně ty LEdnické. V tomto směru pomohl až Prodej stromků cz. U Vehardy se uvádí chuť jako nakyslá až navinulá. Pokud by to bylo podobné jako u Goldrichu, kde plody zůstávají dlouho protivně kyselé a až po změknutí je chuť přijatelná, tak by to žádná "výhra" nebyla. Jsem na to sám docela zvědavý. Paľo doporučuje i jiné veselské odrůdy. Otazník zůstává u Velbory, která je někým hodnocena jako výborná a někým jako průměrná. Vesprima taktéž. Zajímalo by mě srovnání někoho, kdo má Goldrich i Vehardu a může jejich kyselost porovnat. A co Vy? Jak jste s Vehardou spokojen? O veselské odrůdy jsem se začal zajímat více po přečtení příspěvku od pana Boštičky.