Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

U mne na severní Moravě na Hlučínsku jsem Goldrich také vykopal, po několik let oproti jiným meruňkám prokazatelně mrzly pupeny, nerodil, ostatní meruňky ano. Navíc chuť byla jen průměrná. Martin

Zpočátku to vypadalo na mrazuodolnost na úrovni VP. V posledních letech mám asi více štěstí, protože Goldrich drží. Nyní květní pupeny Goldrichu na MY přežily únor zcela bez úhony a i Goldrich na B-VA, který kvete nejdříve ze všdch zdejších meruněk, jelikož se na broskvoňovém semenáči pravděpodobně dříve probouzí, vypadá prozatím dobře. Přednosti jsou jasné. Velké a pevné plody, vyšší odolnost proti moniliové hnilobě, při úplném vyzrání i slušně meruňková chuť. Velmi dobrá skladovatelnost. Nevýhodou je, že plody "nabírají" cukry až při změknutí. Často až když padají na zem. Nevýhodou může být i cizosprašnost. Tam, kde jsou v blízkém okolí jiné meruňky je plodnost Goldrichu ovšem vysoká. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika