Tak přátelé, trochu jsem koketoval s cyklokomputerem (CC). Otáčky pil Husqvarna mají dle údajů na webu rozmezí 9800-14000 ot/min. Můj CC umí max ryhlost 300 km/h....nedej bože, abych to někdy na kole potřeboval! 
Kdybych nastavil na CC. obvod kola 10cm, tak by zobrazoval pro 14000 ot/min rychlost 140 000 cm/min čili 84km/h. Pro 9600 ot/min to bude 57,6km/h.
NA rozdíl od multimetru, který měří indukovaný signál, CC reaguje jen na impuls magnetu. Na větráku pily jsou ale magnety 2, takže by měl ukázat dvojnásobnou rychlost (168, resp. 115 km/h)-stejně jako když si dám 2 magnety na dráty kola.
Nechtěl jsem z vrozené lenosti čidlo CC odmotovávat z kola tak jsem nejdřív zkusil kouskem magnetu na jakou vzdálenost čidlo reaguje. A zjistil jsem, že je můj CC pro takové měření nepoužitelný. Za 1. musí být magnet velice blízko čidla. Na kole to je do 5mm. Přes kryt pily to je k větráku mnohem dál. Sundavat kryt a strkat ruce do točícího stroje nebudu. Za 2. jsem zaregistroval slabé cvakání, takže vyvozuji, že čidlo nereaguje indukčně ale čistě mechanicky. Je tam nějaký plechový spínač, který magnet přitáhne a tím vyšle puls. Při tak vysokých otáčkách pily se spínač nestihne vracet do původní pozice nebo hrozí jeho rozkmitání v nějakém jiném harmonickém kmitočtu. Dál jsem nepostupoval, prakticky jsem to dál nevyzkoušel. A jako nedůvěryhodný jsme možnost měření pomocí cyklocomputeru zavrhnul. Pokud někdo z vás bude mít víc elánu, budu se těšit na vaše výsledky!!