Zadření motoru Jikov

host - 21.230 (?)
17.7.2012 8:30

Rozdíl 3 t. je přemrštěný, ale počty jsou velice jednoduché. Vybavení k měření a seřízení cca 1500, zkušenosti s opravou =  k nezaplacení. Cena za práci ve které je domácí opravář skutečně dobrý a která ho jinak živí je cenou za promarněný čas získáním oněch zkušeností, potřebných pracovních postupů při opravě a náhradních dílů v rozumné ceně a dobré kvalitě. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 21.230 (?), 17.7.2012 8:30

Rozdíl 3 t. je přemrštěný, ale počty jsou velice jednoduché. Vybavení k měření a seřízení cca 1500, zkušenosti s opravou =  k nezaplacení. Cena za práci ve které je domácí opravář skutečně dobrý a která ho jinak živí je cenou za promarněný čas získáním oněch zkušeností, potřebných pracovních postupů při opravě a náhradních dílů v rozumné ceně a dobré kvalitě. 

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 210.108 (?), 17.7.2012 12:11
Ceny mohu doložit, je to odpověď na dotaz od firmy, která provádí opravy Jikov a pod. Cena ND je vyčíslena, cena celkové opravy po zadření motoru také. Záleží, co je nutné opravit. Vím o lidech, kteří koupí díly a 2t Jikov si opraví. Takže platí díly.

host - 21.230 (?), 17.7.2012 13:32

Jen díly neplatí, co elektřina, teplo, prostory kde opravu dělají, doprava zakoupených dílů atd.. A u opravy nepracují? Podívají se na díly a ony do motoru naskáčou samy? Protože nevědí kam co patří, jde jim to lépe od ruky? Chápete co myslím? Pokud jejich placená práce je hodnotnější než práce s opravou, pak nevidím jediný důvod ji dělat svépomocí v 21. století. Pokud ne, pak beru váš názor. Nutně však vyvstává otázka zda v takové práci pro obživu pokračovat a nevrhnout se na opravy.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6653) - 14.199 (?), 17.7.2012 14:44

Tak moment, tohle se vám nějak vymklo. To je kalkulace pro fabriku a ne pro doma. Typický pokřik všech, co úplně vše poměřují penězi.  Komu doma účtujete spláchnutí záchodu, otevření ledničky, zapnutí televize? Kolik si manželka bere za uvaření večeře? To jsou zcela zcestné úvahy. Jsem doma, umím měřit a utáhnout šroub a je zcela jedno, jestli ležím u amerického seriálu, vyvážím žumpu, nebo opravuju motor. Je to MůJ čas a můžu si s ním dělat co chci. Ale nikomu ho nemůžu naúčtovat.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 217.72 (?), 17.7.2012 15:09
Souhlasím, ale zde nejde o to, aby se mezi sebou dohadovali servisáci vs zaměstnanec vs podnikatel vs nezaměstnaný. Já se na to dívám tak, že když mám čas, tak si kolem domu, v dílně udělám, co potřebuji. Jiný si to vše objedná u firem a potom jde na tenis, nebo si posedí u piva. Buď to neumí, nebo se mu nechce, nebo na to má, tak obojí. Např technicky schopný nezaměstnaný člověk ušetří několik tisíc, které mu chybí jinde. Co by místo toho dělal nevím, třeba seděl u tv, hledal práci, nebo se dohadoval s manželkou, že na tu opravu potřebuje 5t a ona by mu řekla, jestli je ten motor tak důležité opravit, když nemají na plyn, elektřinu a pod. Pouze jsem nastínil možnosti oprav. Nikoho nenutím opravovat doma a kdo si netroufá, toho nutit nemusím, stejně jako toho, kdo se nebojí něco opravit.

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 0.160 (?), 17.7.2012 20:42

Ja neviem ako inde, ale u nás za výmenu piesta poprípade aj z výbrusom účtovať 3000korún je smiešne.čistá práca + neaký spotrebák od oka max 1000 - 1200.Práca odhadom 2-3 hodiny.Tísícka na hodinu?To by som bral.

Ináč komplet výbrus aj z piestom cca 600,ložiská, guferá,tesnenia...  cca 600 - pokiaľ je kľuka ok, v tom prípade cca 2200 - 2400 max.Dá sa to urobiť v závislosti od výbrusu /ten je robený externe/za cca 14 dní.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 191.186 (?), 17.7.2012 21:17

Ale o vás nikdo nepíše, to je vaše cena, klidně to nabídněte, že to za tu cenu uděláte. Já jsem našel odpověď odborného servisu, za kolik opraví zadřený motor Jikov. Ceny ND cca odpovídají vašim cenám  - napsal jsem ND do 2 t. Vy máte třeba lepší cenu, než někdo, kdo jednou za čas něco koupí. Proto jsem cenu navýšil. Tady nejde o to, za kolik to uděláte vy, nebo někdo jiný, tady jde o to, kolik se pohybují ceny v průměru. Zadřený motor je většinou opravován jako G.O., neboť servis za tu opravu ručí a ponechat v motoru některé starší díly je zbytečné riziko. Samozřejmě, lze se domluvit, dle toho, kdo servis dělá, že udělá jen to nejnutnější, to je jejich problém. To ocenění je u takových případů konečné, neboť vědí, co vymění a kolik času to zabere. V jiných případech je vhodnější cenu opravy mírně nadhodnotit a potom oznámit, že to bylo méně, než navrhnout nízkou cenu opravy a potom vysvětlovat, proč to bylo o tolik víc.

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 0.160 (?), 17.7.2012 22:38

Ja to chápem, len v tomto prípade mi vadí to že ste schopný napísať že doma sa to dá spraviť za 2k a tí zbojníci v servise budú od Vás ťahať 5k.Tak som to pí krát oko spočítal a pravda je niekde inde.

A len aby sa nezabudlo, bez urážky kohokoľvek, človek ktorý nevie ako vypadá zadretý motor alebo si myslí že zadretý motor sa nedá pretočiť dosiahne pri samo domo oprave akurát to že tú opravu zmrší natoľko že ju bude robiť niekoľko krát - a potom tých 5k sedí.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 216.44 (?), 18.7.2012 6:06
O tom to není viz výše. Takový se do opravy nepustí, ceny jsou velmi podobné. Proč tedy odpovídají na dotaz, že oprava bude 5t a rozpis ND + konečná cena. Myčku jsem opravil podruhé sám a ušetřil 1700, pouhá výměna kondenzátoru za 50,- , výměna relé v řídící jednotce by stála 500, relé je za 100 a tak by se dalo pokračovat. Proti servisům nic nemám, ale co mohu opravit, na tom ušetřím. Servis samozřejmě zahrnuje veškeré náklady.

host - 21.230 (?), 17.7.2012 20:03

PP můžete mi nastínit co se mi vymklo? Jaký je rozdíl účtování fabriky a domácnosti? Věřte, žádný, má dáti x dal, nebo vám doma běží proud zdarma, natíráte okna nebo okapy jen když barvu dostanete? Doprava dílů domů, ať už dopravcem, nebo osobně? Svícení v dílně, nebo topení pokud to dělám v zimě? Vy nevíte komu účtujete vámi napsané položky? Pak nevíte nic. Elektrika - zaplatit, teplo - zaplatit, daň z nemovitosti... Tak co je zdarma? Vzduch co dýcháte a pokud se nenaučíte počítat, nebudete vědět stále nic. To je případ těch co vidí jen ceny servisů, co za nimi je už nedopočítají. Položil jste pro vás dost záludnou otázku - kolik si manželka bere za uvaření večeře - šlápl jste ovšem na hodně tenký led! Vy se nepodílíte na nákladech domácnosti? Nejspíš ne, jinak by jste tohle a další nikdy nemohl napsat. Ten socik je bohužel v lidech zažraný dost hluboko a pozoruji, že i v těch co je nepotkal. Ano je to váš, výhradně váš čas a můžete si s ním dělat co chcete. Je jen na vás zda vyděláte jinde na zaplacení opravy odborníkem, nebo toho nejste schopen (třeba jak píše J.S. protože práci nemáte) a pak tu opravu musíte nějak pořešit. Pokud máte potřebné znalosti a nářadí, pak určitě nečekáte na ÚP na práci a začnete opravami vydělávat třeba na opravu televize, lepší televizi, lepší podmínky pro manželku na vaření večeře. Safra a zase to je jen o penězích. Jenže ono je často těžké přiznat že do práce chodíme pro výdělek a přitom chceme aby servisáci tam chodili pro charitu. Jinak by nikdo ani neuvažoval o opravách doma. Čehokoliv. Ano, pravda je že někdy je velký rozdíl servisák a servisák, hlavně v té finální ceně a odvedené práci. Jo a PP, kampak že to vyvážíte tu žumpu? No až vás někdo patřičný načape, pak i za to zaplatíte wink Vidíte, pořád to je jen o těch zatrolených penězích. Zatím jen v rozměrech že jste místo toho mohl napsat tady o tři příspěvky víc. Zdaleka jste minul, nepoměřuji vše penězi, ale umím počítat a jsem si vědom že za vše se platilo, platí a bude nadále platit, tedy to očem se tu bavíme. wink

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:30
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz