Využití benzinu Speciál 91

jardo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (91) - 144.129 (?) 
26.4.2010 19:53
Každý šofér kamionu by Vám povedal, ako sa v Rusku tamkuje nafta s benzínom. Pri ich mrazoch zamrzá aj ich nafta. Inak moja kosačka má motor s rozvodom SV. V papieroch píšu, že sa má používať benzín s oktánovým číslom 75 a viac. Takže ak nemáte nejaký záhradný špeciál, bez obáv to spáli. Mám kosačku už asi 15 rokov. Nikdy som z nej po sezóne benzín nevylieval. Túto jar som na prvé potiahnutie naštartoval a kosil na starý benzín. A dokonca aj sviečka je v motore pôvodná.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 14.62 (?), 23.5.2010 11:29
Toto mohu jedině potvrdit. Kupuji už 10 let do Motoru Honda 160 benzín special 91 a nikdy jsem neřešil, jestli ho po sezoně vypustit nebo jestli je starý (dokonce jsem jednou zapomněl, že mám kanystr benzínu a po pěti letech jsem ho bez problémů spotřeboval). Svíčka v motoru je původní a motor stále šlape stejně. Jestli má někdo sud starého benzínu special a má strach jej použít, klidně si pro něj přijedu a vyřeším tak jeho problém. Pavel

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 26.4.2010 20:52

Přidávat benzín do Tdi motoru v zimě mi radili i v servise a mám pocit, že je to i v některých návodech k obsluze i napsáno

host - 208.166 (?), 27.4.2010 9:39
Klidně ho spotřebujte ve Vašich zahradnich pomocniících, nic se nestane.

lubos25 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 48.252 (?), 27.4.2010 10:13

Tady mi nafta v životě nazamrzla akorát fritovací olej ve starém dieselu (no jo přišlo ranni mrazíky a já je nečekal) a benzín sme davali do starých pleček jak neměli kompres tak to líp chytalo.

host - 206.213 (?), 27.4.2010 15:00

kto leje do common railu benzin (hoc aj v malych mnozstvach) koleduje si o dost drahe problemy...

lubos25 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 48.252 (?), 27.4.2010 17:09

Pravdu díš...

Takové delphi vstřikovače, waw 20 jeden...

do sekačky která má poloviční cenu než jeden vstřikovač z auta je jim to líto dát at se to nepoškodí a do auta ne......

Každému dle jeho přáni   

host - 128.154 (?), 27.4.2010 18:27

Ale jak se říká-kdo chce kam, chuj s ním!!!

host - 153.167 (?), 15.5.2010 7:43

Dobrý den, mám dotaz.

Mám namíchaný benzín speciál s olejem cca dva a půl měsíce mohu ještě tento benzín použít do pily? Díky za odpověď

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 15.5.2010 8:44

Kolik toho benzínu máte? Jestli málo a potřebujete řezat delší dobu, tak stačí smíchat starší směs s novou např. 1,5ltr stará směs a 1,5 ltr nová směs, abyste měl jistotu, že se účinnost mazání skladováním nesnížila. Jestli máte např. 5 ltr a chcete jej spotřebovat, tak bych přidal trochu oleje. Sice to nikdy nedělám, abych dával více oleje do benzínu, ale Vy jste na hranici skladovatelnosti, dle návodů. Nevím, jakou pilu máte, jak je udržovaná a jaký máte přístup k obsluze a údržbě motorové pily, jaké je nastavení karburátoru. Proto je za daných okolností více oleje v benzínu rezervou, proti teoretickému poškození motoru nedostatkem mazání. Sám používám směs 1:50 i starší, ale to je můj problém a vím, co si mohu dovolit.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika