Výběr benzinové sekačky Recycler



Vosan - (3) - 247.201 (?) 
7.7.2008 18:46, zobrazeno: 8663x

Dobrý den,

Pokud máte někdo zkušenost se systémem RECYCLER od f. TORO, uvítám jakékoliv postřehy. Uvažuji o koupi sekačky TORO 55 ADS s uvedeným systémem. Potřebuji sekat plochu zahrady cca 800m2 a samozřejmě je problém s posekanou travou. Potřebuji vědět jestli RECYCLER funguje opravdu dobře a posekaná tráva je zapracovaná do plochy. Případně jestli existuje alternativa k uvedenému modelu sekačky.

Děkuji za každou radu. 

Ivo.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 9.7.2008 19:20

Zdravím, pokud budete trávu sekat často a pravidelně, tak recykler bude fungovat, ale pokud si někdo myslí že poseká přerostlou trávu a ta se nějak "vsákne" do porostu, tak se mýlí. Nejlepší je sekat tak každé 3cm to se ještě nějak vpraví do trávníku pokud není jako kožich. Ale neodrazuji od sekačky která umí zároveň recyklovat, protože pokud máte čas tak recyklujete a pokud to zrovna časově nevychází tak se poseká do koše. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Vosan - (3) - 172.229 (?), 10.7.2008 12:30

Dobrý den,

Děkuji za názor, co se týká pravidelného sečení tak v tom není problém, mám představu sečení cca 1:1 1x sečení a 1x recycler. Tak snad to bude rozumná volba. 

Ivo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 98.66 (?), 14.3.2009 21:28

Dobrý den! TORO 55 ADS vlastním bez startéru el. již několik let a nevyměnil bych ji za žádnou jinou. Vřele doporučuji. Nyní uvažuji o traktůrku Torro 220 též s recyclerem. Trávu seči i klidně o třiceti centimetrech výšky, vyjímečně i více. Seču i za mokra. Nikdy trávu nesbírám. A je to skvělé. Čím vyšší tráva a mokřejší, tím musíte sekat pomaleji a občas sekačku naklonit a pročistit krátce špachtlí jinak se zastaví sama a krátce ji jen opět pročistíte špachtlí. Když seču na větší výšku - tedy na dvakrát, pak se k čištění ani nedostanu. Vynikající je rovněž systém pojezdu - sekačka jede podle toho jak rychle jdete!!! Když nejdete tak nejede... Samozřejmě, že čím vyšší je tráva, tak je tráva zapracovaná hůře, ale za pár dní o ní nevíte vůbec. Recyclerem, ale i mulčováním vzniká kyselost půdy a uchovává se vlhkost, která dává přednost růstu mechu (zejména ve stinných místech), což pro mne konkrétně je další plus, jelikož tráva roste méně a méně. Další výhoda recycleru je, že nesbírám ani nehrabu listí - jednoduše to rozsekám sekačkou a jdu od toho. Když vpředu dám podvozek co nejníže, tak úplně v pohodě rozjedu krtince. Mým krédem je - co nejmíň zbytečné práce. Už jen pro zajímavost: používám benzin Vipower od Shellu a v sekačce v pohodě vydrží a startuje i po sezóně. Držím Vám palce. S pozdravem jK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 231.226 (?), 17.3.2009 11:57

Dobrý den... Mám kosačku TORO 53 Pro line už 10 rokov, má všetký možnosti, ale aj tak je to iba o konkétnom použivaní, čase, a skúsenostiach. Nechcem nikoho odhovárať, ale moja skúsenosť je taká, že všetky mulčovače a recykléry /čo je vlastne to isté/ sú len vyťahovanie peňazí... Ak je tráva trochu väčšia, po mulčovaní vyzerá trávnik ako ozvracaný,...a je treba to dohrabať alebo prejsť to ešte raz, alebo o2 dni keď to obschne to znova povysávať .../Robil som to kosačkou/...VŠETKO je to opakovaké chodenie po trávniku, prípadne pomalé chodenie aby to kosačka zahrabala do trávy... KTO MÁ Čas, nech sa prechádza po trávniku s kosačkou hoci aj do večera... Já pokosím naráz aj velkú trávu do koša, a MÁM ČAS ma inú prácu... a záhrada je pekne vyhrababá a trávu recyklujem na kompostovisku... Ak náhodov prídete na záhradu po dovolenke aj tak bude tráva vysoká a neexistuje nijaká kosačka ktorá to zrecykluje a trávu aj tak budete musieť dať na kompostovisko... aj v predchadzajúcom príspevku je o zakyslení trávnika, takže trávu vyhodiť preč... menej sa tvorí mach a na jeho likvidáciu treba vertikutátor :) postreky. atď... čiže dalšie náklady vyvolané drahšou kosačkou... Recyklátor už majú aj lacnejšie kosačky ak to chcete... Já by som TORO nekupoval iba ak by sa mi znova naskytla taká supr kúpa ako pred10 rokmi,,,,,,,, Inač je to stroj super kvalitný absolútne bez poruchy ale sku... e drahý...           Juraj.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika