vertikulátor
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 172.35 (?), 8.3.2007 14:08, zobrazeno: 22217x
Prosím zda by nešlo nějakým jednoduchým zásahem využít bubnovou sekačku nebo i křovinořez jako veltikulátor.Děkuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 172.35 (?), 8.3.2007 14:40
Nešlo by na nože přidělat 2-3 trny?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 146.129 (?), 15.3.2007 19:11
Může mi prosím někdo zkušenější v této diskuzi poradit jaký je rozdíl mezi "vertikutátorem", "provzdušňovačem" a "travní frézou"? Rád bych pořídil něco, co odstraní zaschlou trávu a mech. Katalogy se hemží těmito třemi typy strojů, které jsou asi velmi podobné, ale rozdíl mezi nimi jsem nikde vysvětlený nenašel. Dík JV.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317), 15.3.2007 22:00
Berte to bez záruky, je to jen můj názor, ale myslím, že všechny názvy znamenají totéž a jsou jen marketingovým tahem.
Název vertikutátor je starší, jenže vertikutátory - stroje dražší než sekačky si moc lidí nekupovalo - nevěděli podle názvu, k čemu to slouží.
Letošní zima všem prodejcům vertikutátorů velmi pomohla. Mnoho lidí si loni koupilo sekačku a až do podzimu sekali, stařinu nebylo třeba hrabat. Po teplé zimě jsou sečené, ale nehnojené trávníky plné mechu a tak prodejci přišli s novým názvem travní fréza - provzdušňovač, odstraňovač mechů. A ejhle! Zájemci se jen hrnou!
V jednom katalogu nazývali motorové stroje vertikutátorem, elektrické travní frézoui. Některé stroje mají na výměnu frézovací nožové i provzdušňovací drátěné kotouče.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 16.3.2007 7:26
Podle mě travní fréza je uplmá blbost. To mohl vymyslet fakt jen nějaký marketing. manažer. Vertikutátor prořezává trávník ocelovými noži. Provzdušňovač pracuje s drátěnými prvky. Také si myslím, že vertikutace a provzdušnění není totéž.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.179 (?), 4.4.2007 21:41
Vertikulátor prořezává celistvý půdní kryt ve velmi malé hloubce, nejvýše 3 mm, aby nedošlo k poškození kořenů trávy. Tím se mohou ke kořenům dostat lépe vláha a hnojiva. Provzdušňovač odstraňuje mech, zaschlou trávu a pod. V podstatě to, co provádíte hráběmi.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |