Travní sekačka MTD PRO SPB 53 HW

Oliver - (4) - 149.146 (?)
29.3.2011 21:56

Zdravím, já vlastním také tuto sekačkum a měl jsem stejné problémy s plněním koše, vyřešil výměnou originálního mulčovacího nože za nůž s vyhazovacími lopatky, a někdy nemůžu koš vysypat jak je narvaný posečenou trávou. Nevěřte sice všemu co se říká, já mám tento stroj a jsem sním spokojený, i když je trochu těžší, ale při plném, čí částečně plném koši je sekačka vyvážená a dobře díky velkým kolům se sní otáčí a manipuluje.

Oliver

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 9.202 (?), 26.3.2011 18:16, zobrazeno: 22010x
Jaký máte názor na tuto sekačku?

host - 9.202 (?), 28.3.2011 20:34
Nemá tady nikdo zkušenost s tímto strojem, mě se zdá být dobrá za tu cenu, i parametry dobré: - Záběr (cm): 53 - Motor: B&S 800 Series RS, 175 cm3, nebo Kawasaki FJ 180 V, 180ccm - Objem koše (l): 80 - Nastavení výšky: centrální, 20-90 mm - Podvozek: ocelový - Deflektor, mulčování, boční výhoz: ve standardu - Průměr kol (mm): 200/300, kuličková ložiska - Plně složitelná řidítka: ano - Hmotnost (kg): 45

host - 193.131 (?), 29.3.2011 18:40

Dobrý den, tuto sekačku máme od loňského jara. Sekáme s ní velký pozemek a to celkem nepravidelně (chata daleko od Prahy - Šumava) takže dostává opravdu záhul. Nicméně prvotní nadšení při vybalení stroje nahradila rozpačitost. Motoricky je ten stroj špička, o tom žádná, ale po zkušenosti se sekáním během dvou sezón bych si vybral jinej stroj. Totiž sekačka je hodně, ale opravdu hodně těžká a třeba moje žena vážící o cca 5 kg více, za ní doslova vlaje :-) Jak jsem psal, motoricky neuvěřitelně silná, ale jako by nevyvážená s ostatními komponenty. Velká kola jsou jednoznačně plus, celkem dobré je i ten variátor přes který volíte rychlostní stupeň (i když v praxi - při sekání na trávě, téměř rozdíl mezi polohou 1 a 4 nepoznáte). Sekačka velice špatně sbírá i jen trochu vlhkou trávu (ačkoli je olbřímí koš téměř prázdný, tráva zacpe tunel pro výhoz - ten rozhodně není velký. Mulčovat jsem zkoušel jednou - pokud budete sekat 1x týdně trávu za absolutního sucha a velkou do 10-ti centimetrů, tak problém mít nebudete. Jinak se ale u toho vyvztekáte, protože se budete neustále shýbat a čistit otvor pro výhoz. Co se mi stalo při 2 sekání. Bohužel jsem najel sekačkou na zbytek pařezu a díky tomu enormě silnému motoru fatálně ohnul sekací nůž. Nevím zda byl servisman tak neschopný, nicméně v hlavní sezóně jsem čekal na opravu sekačky bez mála 2 měsíce (výměna nože a unašeče) - prý musel objednávat náhradní díly z U.S.A.,a jinde že to není lepší. Na cenu opravy už si nevzpomenu přesně, nicméně bylo to do 2 tis. Ale měl tam i podobné resp. ještě horší případy, kdy uživatel nejen že zničil nůž, ale nárazem ohnul i celou hřídel - a to už je témeř " na totálku". To je důsledek toho extrémně silného motoru a ostatních - fórovějších komponentů. Tak bych to viděl já z svého laického pohledu. Jak jsem se dozvěděl v jiném servisu, tak značka MTD je vlastně low-end zboží v U.S.A. Až příště budu kupovat sekačku, tak nedám na teorii a tabulkové-výkonové parametry, ale pokusím se domluvit v prodejnách, zda bych si mohl ten který výrobek vyzkoušet - a posekat s ním třeba i kus jejich zahrady. Abych viděl jak to trávu sbírá a jak se s tím strojem pracuje. A pak si jej případně objednal přes I-net. Takže za svojí osobu - MTD už nikdy více.

host - 9.202 (?), 29.3.2011 21:38
Dobrý den, děkuji za váše rozsáhlé poznatky ze sekačkou MTD, už jsem byl na jisto rozhodnut pro tuto sekačku s ohledem na jeji výkon a velká kola, radeji se tedy ještě porozhlídnu po jiném stroji.

Oliver - (4) - 149.146 (?), 29.3.2011 21:56

Zdravím, já vlastním také tuto sekačkum a měl jsem stejné problémy s plněním koše, vyřešil výměnou originálního mulčovacího nože za nůž s vyhazovacími lopatky, a někdy nemůžu koš vysypat jak je narvaný posečenou trávou. Nevěřte sice všemu co se říká, já mám tento stroj a jsem sním spokojený, i když je trochu těžší, ale při plném, čí částečně plném koši je sekačka vyvážená a dobře díky velkým kolům se sní otáčí a manipuluje.

Oliver

host - 134.79 (?), 29.3.2011 22:27

Bude to moudré. Potvrzuji z vlastní zkušenosti, že servis téhle značky je nulový nebo stojí za sprosté slovo.

host - 9.202 (?), 30.3.2011 20:56
Tak jsem tedy našel alternativu za sekačku MTD, je to sekačka Stiga Turbo 53 S BW Plus Honda, zhruba stejná parametrová i cenová kategorie, akorád neznám tuto značku ani jeji kvalitu. Muže někdo poradit, děkuji.

host - 160.18 (?), 31.3.2011 8:40

parkuje nám v garáži ale jěště jsme s ní nesekli. počkejte pár dní .  nicméně je dobře dílensky zpracovaná, celkově tuhá, pozinkovaný silný plech. velký a krátký tunel, startuje nadrc.

host - 106.194 (?), 7.5.2011 22:31
Mám MTD Benzínovou sekačku 46 PB a mám dotaz, zda mi někdo neporadí. Jsem totální laik na motory a jsem jen běžný uživatel. Dnes jsem normálně sekal, asi po pěti minutách jsem přestal, a pak už jsem ji nenastartoval. Vyčistil jsem svíčku, benzín mám čerstvý, olej v pořádku. Zkontroloval jsem kabel od svíčky, porušený nevypadá a kontroloval jsem i drátek, zřejmě ukostření, vše je v poho. Stále nejde nastartovat, ale divné je, že ji nastartuju, když odpojím kabel od svíčky. Prostě s odpojeným kabelem naskočí, ale motor nejede na plný výkon. Co s tím??? Poraďte prosím.

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 42.32 (?), 8.5.2011 8:31

Zdravím, apríl už byl, nebo se pletu?  Standa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz