traktor na svahu

GeorgeTuma - (19) - 71.8 (?)
5.5.2008 12:15

Mám Partnera 135 92 HRB 2 rokem.Sekám tak 1,5 ha za 10-14 dní. Půl hektaru je z toho v menších kouskách ve větším sklonu než je doporučený svahový limit. 15 arů dokonce tak kritických, že se bojím, že se traktor převrátí (podle potoka). Můsím traktor vyvažovat kvůli hrozícímu převrácení.Přesto to zvládá bravurně, protože má nízké těžiště a poměrmě kvalitní desén který drží boční trakci. Pokud je náklon nad povolený svahový limit krátkodobý tak se nebojím, že se motor rafne kvůli nemazání.

Pokud půjdete do Partnera, namažte okamžitě po zakoupení všechny ložiska v řemenicích.Výrobce na to jaksi zapomněl, jinak vám začnou za pár hodin ložiska odcházet.

Dá se to provést injekční stříkačkou s větší jehlu. Opatrně nadzvednout krycí gumu a vtlačit mezi kuličky kvalitní vazelínu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 164.53 (?), 4.5.2008 19:56, zobrazeno: 7242x

Zdravím,

již dva měsíce řeším problém jaký traktor pro sekaní trávy koupit na pozemek cca 3000m2 který je částečně ve svahu. Pokud se na toto téma bavím s prodejcem tak by mi určitě stačil jakýkoliv traktor který bych byl ochoten koupit. Jsem limitován financemi (Max 70000,-), protože jinak mě manželka zabije...

V současné chvíli se mi jeví jako nejlepší kombinace výkon(kW) a cena Patrner 185 107HRB nebo Bolens 180/105H. Nejhorší je, že mi nikdo nedokáže říci zda ten koleček kolem domu nebude "smrtící". Mohl by mi zde někdo napsat svou zkušenost s výkonem traktoru a jeho schopností sekat/jezdit ve svahu?

Díky moc

host - 174.222 (?), 5.5.2008 2:22

Motor kawasaki,15hp, dvouválec-podstatné do svahu: větší krouťák, lepší mazání.Mohlo by být i o 2-3 koně více, ale to už je o rychlosti pojezdu a vyšší spotřebě, jinak dostačující.Vyhněte se jednoválcům.

GeorgeTuma - (19) - 71.8 (?), 5.5.2008 12:15

Mám Partnera 135 92 HRB 2 rokem.Sekám tak 1,5 ha za 10-14 dní. Půl hektaru je z toho v menších kouskách ve větším sklonu než je doporučený svahový limit. 15 arů dokonce tak kritických, že se bojím, že se traktor převrátí (podle potoka). Můsím traktor vyvažovat kvůli hrozícímu převrácení.Přesto to zvládá bravurně, protože má nízké těžiště a poměrmě kvalitní desén který drží boční trakci. Pokud je náklon nad povolený svahový limit krátkodobý tak se nebojím, že se motor rafne kvůli nemazání.

Pokud půjdete do Partnera, namažte okamžitě po zakoupení všechny ložiska v řemenicích.Výrobce na to jaksi zapomněl, jinak vám začnou za pár hodin ložiska odcházet.

Dá se to provést injekční stříkačkou s větší jehlu. Opatrně nadzvednout krycí gumu a vtlačit mezi kuličky kvalitní vazelínu.

host - 99.40 (?), 24.11.2008 21:23

Mám dotaz, nemáte při sekání nebo přejíždění v úsecích s prudkým stoupání problémy s prokluzem kol. Není lepší koupit traktor s uzávěrkou? 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz